Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMS nu vrea să autorizeze, încă, vaccinul care a stopat pandemia în India: 'Nu putem s-o luăm pe scurtătură'

cdn.cnn.com
india

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat luni că aşteaptă ca Bharat Biotech să ofere mai multe informaţii cu privire la vaccinul său anti-COVID-19, un pas înapoi pentru planurile companiei indiene de a obţine autorizaţia de utilizare în regim de urgenţă pentru acest produs, informează Reuters luni.

Fără aprobarea OMS, Covaxin, cu administrare în două doze, este puţin probabil să fie acceptat ca un ser valid anti-COVID-19 la nivel mondial. Bharat Biotech încearcă de câteva luni să obţină autorizaţia OMS pentru utilizarea în regim de urgenţă, oferind în acest sens date din luna iulie, notează Reuters.

''Suntem conştienţi de faptul că mulţi oameni aşteaptă ca recomandarea OMS pentru Covaxin (de la Bharat Biotech) să fie inclusă pe Lista de Utilizare de Urgenţă #COVID19, dar nu putem s-o luăm pe scurtătură'', a scris OMS pe Twitter.

Bharat Biotech nu a răspuns imediat unei solicitări din partea Reuters de a comenta pe marginea acestui subiect, scrie agerpres.ro.

Covaxin este unul dintre cele trei vaccinuri aprobate care au fost utilizate în India în campania naţională de vaccinare a rezidenţilor adulţi.

Circa 30% din aproximativ 944 de milioane de adulţi eligibili au fost vaccinaţi cu schema completă până în prezent, inclusiv prin administrarea a peste 112 milioane de doze de Covaxin.

''Bharat Biotech... a trimis continuu date către OMS, iar experţii OMS au analizat aceste date. OMS aşteptată astăzi încă o informaţie suplimentară de la companie'', a indicat agenţia pentru sănătate din cadrul ONU.

Coordonatoarea ştiinţifică a OMS, Soumya Swaminathan, a declarat duminică că grupul tehnic consultativ al agenţiei se va întâlni pe 26 octombrie pentru a analiza includerea Covaxin pe lista de utilizare în regim de urgenţă.

Săptămâna trecută, autorităţile din India au recomandat utilizarea în regim de urgenţă a vaccinului propriu anti-COVID-19, produs de Bharat Biotech, pentru copiii mai mici de 12 ani, acesta devenind astfel primul ser ce a primit o astfel de aprobare în India.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.