Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMS pierde comunicarea cu Spitalul Al-Shifa din Gaza: Situație alarmantă în mijlocul crizei umanitare

Al shifa spital

Dacă nu se oprește imediat vărsarea de sânge în Gaza, spitalele vor deveni o morgă, a declarat duminică Medici fără Frontiere. La rândul ei, Organizația Mondială a Sănătății declară că a pierdut comunicarea cu contactele sale de la spitalul Al-Shifa din nordul Fâșiei Gaza.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății din Gaza a declarat că operațiile din spitalul Al Shifa, cel mai mare din enclava palestiniană, au fost suspendate sâmbătă după ce a rămas fără combustibil, potrivit mediafax.

OMS a declarat că este "foarte îngrijorată pentru siguranța angajaților din sănătate, a sutelor de pacienți bolnavi și răniți, inclusiv a bebelușilor aflați pe aparate de respirație artificială și a persoanelor strămutate care au rămas în spital" și a reiterat apelul său la o încetare imediată a focului în Gaza.

"Dacă nu se iau măsuri chiar acum, dacă nu se oprește imediat această vărsare de sânge cu o încetare a focului sau, cel puțin, cu o evacuare a pacienților, aceste spitale vor deveni o morgă", a declarat Medici fără Frontiere duminică: https://x.com/MSF_canada/status/1723485914540711979?s=20

Armata israeliană a declarat că este pregătită să evacueze duminică bebelușii din cel mai mare spital din Gaza.

În timp ce situația umanitară se înrăutățea, autoritatea de frontieră din Gaza a declarat că punctul de trecere Rafah în Egipt se va redeschide duminică pentru deținătorii de pașapoarte străine, după ce a fost închis vineri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.