Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMS profețește că numărul deceselor de coronavirus va scădea cu 92%: Se întâmplă în Africa

vaticannews
Organizația Mondială a Sănătății oms who

Decesele cauzate de COVID în Africa vor scădea cu 94% în 2022, arată o analiză OMS. De la 970 de decese pe zi se va ajunge la 60. Decesele de pe continentul african cauzate de COVID-19 ar urma să scadă cu aproape 94% în acest an, comparativ cu anul trecut, arată o analiză realizată joi de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Anul 2021 a fost cel mai mortal an al pandemiei în Africa, COVID-19 fiind a șaptea cauză principală de deces, imediat sub malarie, scrie Mediafax.

„Cea mai recentă analiză a noastră sugerează că numărul estimat de decese în regiunea africană se va reduce la aproximativ 60 pe zi în 2022. Anul trecut, am pierdut în medie 970 de persoane în fiecare zi", a declarat directorul OMS Africa, Matshidiso Moeti, potrivit Reuters.

Această „prăpastie” în cifre se datorează creșterii vaccinării, îmbunătățirii răspunsului la pandemie și imunității naturale în urma unor infecții anterioare, a precizat OMS. Decesele cauzate de COVID în Africa au fost inegale. Țările mai bogate și națiunile din sudul Africii au avut rate de mortalitate aproximativ duble față de cele mai sărace din alte părți ale Africii, parțial din cauza comorbidităților care cresc riscul de deces, a constatat analiza OMS. Potrivit analizei, se așteaptă aproximativ 23.000 de decese până la sfârșitul anului, cu condiția ca variantele actuale și modelele de transmitere să rămână neschimbate.

Constatările deduc că doar unul din 71 de cazuri de COVID-19 este înregistrat în Africa și că aproximativ unul din trei decese a fost omis. Deși țările africane s-au luptat la începutul pandemiei pentru a asigura vaccinurile COVID, deoarece țările bogate au acaparat dozele disponibile, multe dintre ele sunt acum bine aprovizionate cu vaccinuri, dar au probleme în a le folosi. Printre motive se numără ezitarea și logistica.

Până la sfârșitul lunii mai, Africa a raportat peste 11,8 milioane de cazuri confirmate de COVID și peste 250.000 de decese. „Nu s-a terminat. De fiecare dată când ne relaxăm, COVID-19 se reaprinde. Amenințarea unor noi variante rămâne reală și trebuie să fim pregătiți să facem față acestui pericol mereu prezent", a declarat Moeti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.