Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După război, încă o lovitură mortală pentru Ucraina! OMS: 'Spitalele ar putea intra în colaps în octombrie. Se preconizează o penurie de oxigen'

OSCE
morti ucraina gropi comune

OMS se teme că spitalele din Ucraina vor ajunge în pragul colapsului în octombrie, când valul COVID va ajunge la vârf. Organizația este îngrijorată și că Ucraina se va confrunta cu o penurie de oxigen, dar și din cauza poliomielitei, după ce războiul a oprit vaccinările, relatează Mediafax.

Organizația Mondială a Sănătății se așteaptă ca valul COVID-19 în Ucraina să atingă vârful în octombrie, ceea ce ar putea aduce spitalele aproape de pragul de capacitate, a declarat luni directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de Reuters.

"Observăm acum o creștere a numărului de cazuri de COVID-19 în Ucraina. Estimăm că transmiterea ar putea atinge un vârf la începutul lunii octombrie, iar spitalele s-ar putea apropia de pragul lor de capacitate", a declarat Ghebreyesus la conferința Comitetului Regional al OMS pentru Europa, desfășurată la Tel Aviv.

"Se preconizează o penurie de oxigen, deoarece principalele surse de aprovizionare se află în părțile ocupate ale țării", a spus el.

Oxigenul este esențial pentru pacienții cu o serie de afecțiuni, inclusiv COVID-19 și pentru cei cu alte boli critice care provin din complicații ale sarcinii, nașterii, septicemiei, etc.

Invazia Rusiei în Ucraina din februarie a avut un impact major asupra asistenței medicale, OMS confirmând peste 500 de atacuri asupra infrastructurii sanitare din această țară, soldate cu aproximativ 100 de decese.

Ghebreyesus a spus că războiul ar putea crește răspândirea poliomielitei.

"Suntem, de asemenea, profund îngrijorați de potențialul de răspândire internațională a poliomielitei din cauza deficiențelor în acoperirea vaccinală și a mișcărilor masive de populație legate de război", a spus el.

Ucraina are o acoperire vaccinală scăzută atât pentru COVID, cât și pentru poliomielită, o boală infecțioasă care afectează în principal copiii și care poate provoca paralizie și poate ucide în cazuri rare.

Două cazuri de poliomielită au fost raportate în Ucraina în 2021.

În acest an, Israelul, Marea Britanie și SUA au raportat cazuri de transmitere a poliomielitei în marile orașe, ceea ce ridică îngrijorări cu privire la răspândirea mai largă a infecției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.