Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMS și UE: 'Variola maimuței reprezintă o amenințare transfrontalieră globală!'

variola maimutei monkeypox virus

Biroul Regional pentru Europa al OMS și Comisia Europeană (CE) și-au confirmat eforturile comune de prevenire a variolei maimuței, care amenință să devină endemică în Europa, potrivit unui comunicat publicat marți la Bruxelles.

"Asistăm la răspândirea fără precedent a virusului care provoacă boala în regiunea noastră și în întreaga lume", a declarat Hans Kluge, director pentru Europa, și Stella Kyriakidis, membru CE pentru sănătate, într-o declarație comună cu ocazia celei de-a 72-a sesiuni a Comitetului Regional pentru Europa al OMS.

"Acest virus, care anterior a fost asociat doar cu o răspândire limitată de la om la om în țările non-endemice, reprezintă acum o amenințare globală transfrontalieră la adresa sănătății în Europa și o urgență de sănătate publică de proporții internaționale", subliniază documentul.

De la începutul lunii mai 2022, peste 23.000 de cazuri de variola maimuței au fost înregistrate în regiunea europeană a OMS, dintre care peste 18 000 sunt în UE și în Spațiul Economic European.

"Eforturile coordonate și comune de răspuns ale autorităților noastre sanitare naționale și regionale europene au fost foarte importante, iar acum am asistat la o scădere a numărului de cazuri în ultimele săptămâni. Credem că modalitatea de a preveni ca boala să devină endemică în regiunea noastră este de a controla mai întâi focarele și apoi de a lucra la eliminarea durabilă a cazurilor în Europa, ceea ce înseamnă că nu există o transmitere susținută de la om la om", explică Kluge și Kyriakidis.

Aceștia s-au angajat că CE și OMS vor continua să colaboreze, consultându-se cu statele membre pentru a "identifica calendare, criterii de referință și indicatori comuni pentru a preveni ca boala să devină endemică în Europa".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.