Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMS trage un semnal de alarmă cu privire la COVID-19: 'Naţiunile se îndreaptă într-o direcţie greşită'

oms

În ceea ce priveşte pandemia de Covid-19 lucrurile vor merge „din ce în ce mai rău” dacă guvernele nu vor lua măsuri mai stricte, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), conform Mediafax.

Directorul general, Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că „prea multe ţări s-au îndreptat în direcţia greşită”, scrie BBC News.

Statele Unite sunt în prezent epicentrul pandemiei, iar tensiunile dintre preşedintele Donald Trump şi experţii din domeniul medical au dus la o creştere a numărului de cazuri.

La o conferinţă de presă susţinută, luni, la Geneva, dr. Tedros a spus că „mesajele amestecate ale liderilor” au subminat încrederea publicului în încercările de a controla pandemia.

„Virusul rămâne inamicul public numărul unu, dar acţiunile multor guverne şi oameni nu reflectă acest lucru", a spus Tedros.

Viorel Cataramă vine cu DATE OFICIALE: Înformațiile despre morții de coronavirus sperie populația să accepte DICTATURA

Şeful OMS a spus că măsuri precum distanţarea socială, spălarea mâinilor şi purtarea măştilor în situaţii adecvate trebuie luate în serios şi o revenire la vechea normalitate, în viitorul apropiat, nu este realistă.

„Dacă elementele de bază nu sunt respectate, există o singură direcţie în care se va îndrepta această pandemie: din rău în mai rău", a spus dr. Tedros.

Dr. Mike Ryan, directorul executiv al Programului pentru Situaţii de Urgenţă al OMS, a declarat că reducerea unor măsuri de blocare în America şi deschiderea unor zone au dus la o „transmisie intensă”.

El a adăugat că închiderea regiunilor mari ar avea consecinţe economice uriaşe, dar că blocarea locală în anumite locuri ar putea fi necesară pentru a atenua răspândirea virusului.

Ryan a cerut guvernelor să pună în aplicare strategii clare şi „puternice”, adăugând: „Cetăţenii trebuie să înţeleagă şi trebuie să le fie uşor să se conformeze”.

„Trebuie să învăţăm să trăim cu acest virus", a spus dr. Ryan, avertizând că aşteptările ca virusul ar putea fi eradicat sau ca un vaccin eficient ar putea fi gata, în câteva luni au fost "nerealiste". În plus, el a adăugat că nu se ştie încă dacă recuperarea după infectarea cu noul coronavirus va duce la imunitate şi, dacă s-ar întâmpla asta, cât va dura această imunitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.