Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMS trage un semnal de alarmă: Stocurile de echipamente de protecţie se epuizează prea repede

CNN
coronavirus

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a tras un semnal de alarmă marţi în privinţa "epuizării rapide" a stocurilor de echipamente de protecţie folosite în lupta împotriva noului tip de coronavirus, o penurie care periclitează eforturile depuse pe plan global împotriva acestei epidemii, informează AFP.

Avertismentul intervine în aceeaşi zi în care preşedintele Emmanuel Macron a anunţat că statul francez va rechiziţiona "toate stocurile şi producţia de măşti de protecţie" de la fabricanţi şi distribuitori, pentru a le furniza personalului medical şi persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus, informează agerpres.ro.

Citește și: Klaus Iohannis, despre activitatea MAI: Deficiențe de ordin managerial, de coordonare și chiar lipsă de profesionalism, în contextul unor situații precum cazul Caracal sau evenimentele din 10 august 2018

La Geneva, directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a cerut la rândul său o creştere cu 40% a producţiei anuale de echipamente de uz personal.

OMS, agenţie specializată în cadrul ONU, estimează că în fiecare lună sunt necesare pe plan mondial 89 de milioane de măşti medicale, 76 de milioane de mănuşi şi 1,6 milioane de ochelari de protecţie.

Citește și: După demersul făcut de Dumitru Coarnă, încă un sindicat reacționează: În acest caz, absolut toate funcțiile trebuie egalizate la nivel maxim

"OMS a expediat aproape o jumătate de milion de echipamente de protecţie individuală în 27 de ţări, însă stocurile se epuizează cu rapiditate", a declarat directorul organizaţiei într-o conferinţă de presă.

"Suntem preocupaţi de faptul că reacţia ţărilor este compromisă de dezorganizarea gravă şi tot mai mare a ofertei mondiale de echipamente de protecţie individuală, cauzată de creşterea cererii, acumulare şi proasta lor utilizare", a adăugat directorul OMS.

Citește și: Marcel Vela susține că Dumitru Coarnă va candida la alegeri! Reacția liderului sindical

Această penurie de mănuşi, măşti medicale, ochelari de protecţie şi alte echipamente îi pune în pericol pe medicii şi infirmierele care îi tratează pe pacienţii acestei epidemii, apărută la sfârşitul lunii decembrie în provincia chineză Hubei.

De atunci, au fost recenzate pe plan mondial peste 92.000 de cazuri, din care 3.100 de decese, iar 77 de ţări şi teritorii au fost afectate de epidemia de Covid-19, potrivit unui bilanţ actualizat marţi de jurnaliştii de la AFP în baza unor informaţii transmise de surse oficiale.

Citește și: Sorina Pintea a luat decizia! Ce a făcut după acuzațiile DNA

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, China a înregistrat 129 de cazuri noi, cea mai mică cifră raportată de după data de 20 ianuarie, potrivit OMS.

China a înregistrat "un declin de la începutul lunii ianuarie, un declin regulat", a declarat marţi în faţa reprezentanţilor presei Maria Van Kerkhove, care face parte dintre experţii ce coordonează reacţia OMS în faţa epidemiei de Covid-19. "Noi suntem de părere că acest declin este real", a adăugat ea.

Citește și: Klaus Iohannis, despre activitatea MAI: Deficiențe de ordin managerial, de coordonare și chiar lipsă de profesionalism, în contextul unor situații precum cazul Caracal sau evenimentele din 10 august 2018 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.