Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omul care știa viitorii laureați Nobel a primit o pedeapsă înăsprită pentru VIOL: reclamații venite de la 18 femei

cuvântul libertăț
Jean-Claude Arnault

O Curte de Apel din Suedia a înăsprit pedeapsa pentru fotograful Jean-Claude Arnault, condamnându-l pentru viol la doi ani şi jumătate de închisoare, potrivit unui comunicat transmis de Svea Hovrätt, informează News.ro.

Anterior, în primă instanţă, Arnault a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru viol. La apel, el a fost condamnat pentru un alt viol. Curtea de apel este de părere că povestea reclamantei este credibilă şi deţine dovezi.

"Curtea de Apel a luat în considerare vârsta înaintată a acuzatului (72 de ani)", se arată în comunicatul de presă.

Chiar înainte de pronunţarea hotărârii, avocatul lui Arnault, Björn Hurtig, a declarat că vor ataca o sentinţă de condamnare.

"Astăzi, justiţia a triumfat", a spus Elisabeth Massi Fritz, cea care o reprezintă pe reclamată.

Jean-Claude Arnault a fost condamnat la începutul lunii octombrie în primă instanţă la doi ani de închisoare pentru viol, într-un caz legat de mişcarea #MeToo, care a zguduit Academia Suedeză. Audierile s-au ţinut cu uşile închise. Potrivit avocatului său, Arnault, închis de la condamnarea sa, a susţinut că relaţiile sexuale cu acuzatoarea sa, în două reprize în 2011, au fost consimţite.

Citește și: VIDEO Protestatarii Rezist le-au stricat petrecerea liderilor PSD: Florin Iordache a fost alergat la evenimentul la care participă și Liviu Dragnea

Scandalul a izbucnit în noiembrie 2017, la o lună după dezvăluirile privind violurile şi alte agresiuni sexuale imputate producătorului american de cinema Harvey Weinstein.

Optsprezece femei, între care şi reclamanta, au dezvăluit în cotidianului Dagens Nyheter violuri, agresiuni sexuale şi fapte de hărţuire cărora le-au fost victime ale francezului.

Arnault a fost directorul artistic al Forum, un club foarte select pe care l-a înfiinţat în 1989, unde se adunatu editori, scriitori, dramaturgi sau muzicieni, dar şi numeroase tinere.

El a primit subvenţii generoase de la Academia Suedeză. Cele care îl acuză afirmă că Academia cunoştea conduita sa dar influenta instituţie s-a folosit de "cultura tăcerii" în cercurile culturale de la Stockholm.

Potrivit mărturiilor, Jean-Claude Arnault era cel care dezvăluia numele viitorilor laureaţi Nobel prietenilor săi.

Decredibilizată, privată de cvorumul necesar pentru a funcţiona după plecarea mai multor membri, Academia suedeză a amânat cu un an anunţul premiului Nobel pentru Literatură 2018, o premieră în 70 de ani.

Mai multe plângeri care îl vizau pe Arnault au fost clasate din lipsă de probe sau din cauză că s-au prescris.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.