Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omul de afaceri Florian Walter a fost dat în consemn la frontieră

florian walter

Procurorii DIICOT au deschis miercuri dimineaţa la sediul companiei Romprest şi la domiciliul patronului Florian Walter. Omul de afaceri nu a fost găsit, însă anchetatorii au indicii că se află în ţară. Procuror şef interimar al DIICOT a declarat că Florian Walter se sustrage urmăririi penale, motiv pentru care a fost dat în consemn la frontieră.

Vezi şi: Acţiune în forţă a DIICOT, urmată de mega-audieri. O firmă cunoscută, vizată

"Sunt indicii că este în țară și ne-am luat măsurile necesare să rămână în țară. A fost dat în cosemn", a declarat Hosu. Florian Walter este suspect într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani care ar fi adus statului un prejudiciu de 20 milioane lei.

Hosu susține că societățile implicate în acest lanț de tranzacții "aveau sedii sociale fără activitate la cabinete de avocatură, erau fără puncte de lucru, iar reprezentanții nu pot fi identificați". "Societățile nu aveau mijloace de transport pentru muncitori, circa 200-300 de persoane, ca obiect al acestor contracte", iar în cazul Romprest "muncitorii erau folosiți la negru, nu exista o evidență a personalului, nu existau situații de lucrări".

Patronul firmei Romprest, Florian Walter, este finul lui Miron Mitrea. Acesta a fost unul dintre acţionarii clubului de fotbal Dinamo, fost patron al clubului Petronul Ploieşti şi actualul finanţator al clubului U Cluj. Percheziţiile au loc şi la domiciliul lui Florian Walter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.