Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omul de afaceri şi filantrop turc Osman Kavala, acuzat că a încercat să răstoarne guvernul, rămâne în arest

www.burntorangereport.com
arestat, cătușe, reținut

Omul de afaceri şi filantrop turc Osman Kavala, arestat în octombrie la Istanbul, a fost plasat în arest în aşteptarea procesului în care este acuzat că a încercat să răstoarne guvernul, a anunţat miercuri agenţia de presă turcă Anadolu, citată de Reuters, scrie agerpres.ro

Tribunalul din Istanbul a decis ca omul de afaceri să rămână după gratii în cadrul anchetei care are în vizor mişcarea predicatorului Fethullah Gülen, exilat în SUA şi pe care Ankara îl acuză de asemenea de organizarea loviturii de stat eşuate din iulie 2016. 

Kavala este acuzat de "tentativă de răsturnare a ordinii constituţionale" şi "tentativă de răsturnare a guvernului Republicii Turcia", a precizat Anadolu. 

Născut la Paris, Osman Kavala este cofondator al uneia din cele mai mari edituri din Turcia, Iletisim Yayinlari, şi prezidează ONG-ul Kültür Anadolu, care îşi propune să surmonteze diferenţele din cadrul societăţii turce prin intermediul culturii şi artei. Reţinerea sa în urmă cu aproape două săptămâni pe aeroportul Ataturk din Istanbul a stârnit preocupare atât în Europa, cât şi în SUA, Departamentul de stat calificând această măsură drept exemplu al unei "tendinţe extrem de alarmante". 

De la tentativa de puci, peste 50.000 de persoane au fost arestate, iar alte peste 140.000 de persoane, în special militari, magistraţi şi profesori, au fost demise sau suspendate din funcţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.