Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omul Kremlinului, Vladislav Kliuşin, a fost extrădat în Statele Unite

houstonchronicle.com
extradare catuse

Ministerul elveţian al justiţiei a anunţat că omul de afaceri rus Vladislav Kliuşin, care are legături cu Kremlinul, a fost extrădat sâmbătă în Statele Unite, informează Reuters.

Ofiţeri de poliţie americani l-au preluat la Zurich şi l-au însoţit în zborul către Statele Unite, unde se confruntă cu acuzaţii de trafic de informaţii, a anunţat ministerul într-un comunicat.

Vladislav Kliuşin a fost arestat în Elveţia în luna martie, în urma unei cereri din partea autorităţilor americane, care au cerut oficial extrădarea lui în aprilie.

Kliuşin este acuzat de folosirea de informaţii din interior pentru tranzacţii pe bursă de zeci de milioane de dolari împreună cu mai mulţi complici, a spus ministerul.

Omul de afaceri rus deţine M13, o companie ce oferă servicii de monitorizare a media şi a reţelelor sociale, precum şi servicii de securitate cibernetică. Site-ul său web spune că serviciile sale sunt folosite de administraţia prezidenţială şi de guvernul Rusiei.

Recursul formulat de Vladislav Kliuşin împotriva extrădării sale a fost respins de instanţa federală elveţiană pe 10 decembrie, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.