DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Omul lui Băsescu pune tunurile pe Guvernul Dăncilă: un miliard de euro alocați de guvern din surse NECUNOSCUTE

Președintele PMP, Eugen Tomac, acuză, că în ordonanța de urgență adoptată de Guvern, prin care sunt aprobate investiții de un miliard de euro în domeniul culturii nu se precizează de unde provin banii, când vor fi alocați și către ce obiective culturale vor fi direcționați.

"Dacă până acum lansau vorbe în eter, acum au trecut la o propagandă înscrisă în ordonanțe de urgență, care cuprind prevederi golite de conținut. În ședinta de Guvern de joi, premierul Viorica Dăncilă a anunțat emiterea unei ordonanțe referitoare la aprobarea “Programului de investiții în domeniul cultural”. Ar fi vorba despre un miliard de euro pentru achiziția de monumente istorice și construirea de obiective culturale. Nicăieri în ordonanță nu se prevede de unde vin acești bani, când vor fi alocați, despre ce obiective culturale este vorba. Se spune doar că va fi un program multianual (nu este cuprinsă nici măcar perioada în care se va desfășura acest proiect. În comunicatul Ministerului Culturii se spune că această ordonanță este în acord cu strategia culturală votată la Congresul PSD. Cine să vă creadă că acești bani vor ajunge vreodată în investiții pentru cultură? Actualul ministru, George Ivașcu, s-a dovedit total incapabil să gestioneze Anul Centenarului, îngropând cel mai important eveniment din istoria României. Oare această ordonanță nu este o diversiune ”culturală” pentru a ascunde incapacitatea ministrului Ivașcu de a gestiona Centenarul? Oare nu se încearcă ascunderea sub preș a celui mai mare eșec de țară, din ultima sută de ani? Istoria vă va condamna pentru înaltă trădare și veți trăi cu acest supliciu, peste veacuri. De aceea, poate nu este prea târziu, PMP cere, din nou, DEMISIA ministrului Culturii, Geoge Ivașcu", a conchis Tomac.

Citește și:  Victor Ponta, reacție fulminantă în Scandalul caselor pentru magistrați: Dragnea a scos la înaintare oamenii din presă pe care îi plătește gras!

Ordonanța de Urgență pentru aprobarea Programului de investiţii în domeniul Culturii a fost adoptată în ședința de joi a Guvernului, potrivit unui comunicat de presă al Ministerul Culturii și Identității Naționale. Astfel, a fost aprobat în bugetul Ministerului Culturii, pentru implementarea programului, alocarea sumei de un miliard de euro, în baza căreia se pot încheia contracte de finanţare multianuale.

Programul de investiţii în domeniul Culturii prevede finanțarea mai multor categorii de cheltuieli de investiții:

a) achiziția de imobile monumente istorice și de bunuri culturale mobile clasate, prin exercitarea dreptului de preemțiune al statului, în condițiile legii;

b) construirea de obiective culturale, reprezentând construcții cu destinație culturală sau în care se desfăşoară activităţi în domeniul cultural, de informare şi de educaţie permanentă, se oferă servicii culturale de utilitate publică, cu rol în asigurarea coeziunii sociale şi a accesului la informaţie;

c) realizarea de lucrări de intervenţie, reabilitare şi/sau modernizare, consolidare, restaurare şi punere în valoare a monumentelor istorice, definite la art. 3 lit. a) din Legea nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, cu modificările și completările ulterioare, înscrise în Lista monumentelor istorice, actualizată, cu respectarea prevederilor Legii nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

d) realizarea de lucrări de intervenţie, reabilitare şi/sau modernizare, consolidare, restaurare şi punere în valoare a obiectivelor culturale cum ar fi biblioteci, muzee, centre culturale, instituţii de spectacole sau concerte, și alte obiective cu destinație culturală, scrie Mediafax.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.