Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omul lui Donald Trump e implicat! Miza ADEVĂRATĂ a scandalului din Armată: Cu ce i-a deranjat generalul Nicolae Ciucă pe cei din PSD

agerpres.ro
Nicolae Ciuca

Războiul politic din România, dintre PSD și Guvern, pe de-o parte, și președintele Klaus Iohannis, pe de altă parte, a ajuns și în Armată. Bătălia a culminat chiar într-o ședință a CSAT, ultima din acest an, în care președintele a prelungit, fără a primi propunerea de la Guvern, mandatul generalului Nicolae Ciucă în funtea Statului Major General.

Dar, în spatele acestui nou front stau și mize strategice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor G4Media.ro, Liviu Dragnea și PSD ar înclina spre o colaborare cu firma olandeză Damen pentru contractul de livrare a patru corvete militare multifuncționale, în timp ce generalul Ciucă este reticent față de această soluție din motive financiare (oferta Damen ar fi mai mare decât a competitorilor francezi de la Naval Group).

Citește și: Ministrul Finațelor, Eugen Teodorovici, avertisment pentru bănci:’Dacă vor face asta, vor urma noi măsuri’

Între PSD și generalul Ciucă a mai avut loc o ciocnire în trecut, pe motivul acordului dintre Romarm și compania americană Circinus, controlată de Elliott Broidy, omul care l-a dus pe Liviu Dragnea în SUA la învestirea președintelui Donald Trump. Firma lui Elliott Broidy tocmai semnase pe data de 1 februarie un acord cu compania Romarm. Este vorba despre realizarea sistemului C4ISR, unul din programele prioritare majore de înzestrare a Forțelor Armate, cu o valoare estimată la circa 180 de milioane de euro. Nicolae Ciucă s-a opus la acel moment acordului pentru care a insistat conducerea PSD.

Citește și: Salariu colosal! Ce echipă va antrena Laurențiu Reghecampf și cât va câștiga .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.