Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omul lui Tăriceanu, scrisoare deschisă adresată lui Augustin Lazăr: Câți miniștri au fost cercetați pentru corupție din 2012

Inquam Photos / Octav Ganea
augustin lazar

Deputatul Varujan Vosganian îi cere procurorului general Augustin Lazăr, printr-o scrisoare deschisă, să spună câte persoane care au ocupat funcţia de prim-ministru/ministru au fost cercetate penal şi trimise în judecată pentru fapte de corupţie, în ultimii cinci ani, în contextul unei campanii "agresive" care încearcă să prezinte Europei imaginea unei Românii "profund corupte". 

"În ultima perioadă, o campanie insistentă şi, adesea, agresivă încearcă să prezinte Europei imaginea unei Românii profund corupte, în care acest flagel ia tot mai multă amploare. Pentru ca o ţară să fie profund coruptă, există o condiţie obligatorie, şi anume aceea că Guvernul să fie, la rândul lui, corupt. Pentru a vedea care este actualitatea, în ce priveşte tendinţele corupţiei la nivel guvernamental, vă propun să ne reamintim de obsesivele interogaţii de acum aproape trei decenii: 'Ce aţi făcut în ultimii cinci ani?' şi să evaluăm activitatea Guvernelor succesive din 2012 încoace. S-au perindat, de atunci, pe la Palatul Victoria cinci prim-miniştri (Mihai Răzvan Ungureanu, Victor Ponta, Dacian Cioloş, Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose) şi un număr de circa o sută de miniştri. Pentru a constata profunzimea şi amploarea corupţiei, e necesar să vedem ce fapte de corupţie au săvârşit cei peste o sută de demnitari în timpul mandatelor lor, din 2012 încoace. Parchetul General este instituţia cea mai îndreptăţită să ne furnizeze informaţii în această privinţă", arată Varujan Vosganian în scrisoarea postată pe Facebook.

Ministrul Muncii, SURPRIZĂ de PROPORȚII: Un nou tip de contract de muncă. Avantaje atât pentru salariat, cât şi pentru angajator


Varujan Vosganian îi cere procurorului general să transmită: câte persoane care au ocupat funcţia de prim-ministru/ministru au făcut obiectul unei cercetări penale pentru fapte de corupţie săvârşite în perioada mandatelor lor, din februarie 2012, şi care sunt acele fapte; câte persoane care au ocupat funcţia de prim-ministru/ministru au fost trimise în judecată pentru fapte de corupţie; câţi dintre aceşti demnitari au fost condamnaţi pentru respectivele fapte. 

"Aşa cum aţi putut observa, dat fiind că discutăm despre evoluţia actuală a corupţiei în România, mă refer doar la fapte săvârşite de prim-miniştri/miniştri după februarie 2012, în timpul mandatelor lor, aşadar nu am în vedere dosare deschise pentru fapte comise acum 8-10 ani şi care, eventual, pot folosi la evaluarea corupţiei din acea perioadă. Sunt convins că informaţiile acestea vor fi deosebit de utile pentru a ajuta opinia publică din ţară şi din străinătate să-ţi facă o imagine corectă despre profunzimea şi amploarea corupţiei din România", mai spune Varujan Vosganian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.