Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omul pus de Donald Trump șef la Pentagon este sub presiune: Aliații europeni i-au transmis că sunt îngrijorați

pentagon

Şeful interimar al Pentagonului, Christopher Miller, a căutat vineri să-i liniştească pe americani şi pe aliaţii lor, afirmând că Ministerul Apărării continuă să "protejeze" SUA şi interesele lor în lume, relatează France Presse.

"Vreau să asigur publicul american, precum şi pe aliaţii şi pe partenerii noştri că Ministerul Apărării nu este mai slab", a declarat Miller, numit luni de Donald Trump după destituirea lui Mark Esper, scrie agerpres.ro.

Citește și: Situație dificilă pentru fostul deputat PSD Cristian Rizea: Igor Dodon i-a respins cerere de azil politic

Armata americană "continuă să-şi asume misiunea vitală de protejare a ţării, a populaţiei şi a intereselor noastre în lume", a adăugat el, primindu-l la Pentagon pe ministrul lituanian al apărării Raimundas Karoblis.

Aceasta este a doua oară când Miller, care va fi înlocuit în 20 ianuarie 2021 când preşedintele ales, Joe Biden, îşi va prelua atribuţiile, se exprimă public. El a mai pronunţat un scurt discurs miercuri în cursul inaugurării unui muzeu al armatei terestre într-o suburbie a Washingtonului.

Citește și: Cercetătorii au descoperit o nouă genă „ascunsă” în SARS-CoV-2! Ce arată, mai exact, descoperirea

Ministrul interimar american al apărării a precizat că a avut în ultimele zile convorbiri telefonice cu omologii săi din Franţa, Germania şi Marea Britanie, precizând că va discuta în cursul zilei şi cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

În timp ce responsabili democraţi au protestat împotriva concedierii lui Esper cu 70 de zile înainte de terminarea mandatului lui Donald Trump, ministrul interimar a indicat că a discutat cu preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, şi cu responsabilii comisiilor pentru forţele armate din Cameră şi Senat.

Citește și: Solicitare către MApN! Se cere degradarea generalului Gabriel Oprea și retragerea decorațiilor acordate

În afară de Miller, un fost locotenent al forţelor speciale care a preluat conducerea Centrului naţional de contraterorism în urmă cu trei luni, Trump a numit mai mulţi dintre fidelii săi, consideraţi deosebit de loiali, în importante posturi civile în Pentagon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.