Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Omul-rachetă', decizie șoc înainte de summitul cu Donald Trump: Singurul poligon de teste nucleare, distrus

Daily Star
trump kim jung un

Singurul poligon de teste nucleare din Coreea de Nord, aflat la Punggye-ri, în zona de miazănoapte a țării, a fost distrus joi de autoritățile de la Phenian, în prezența mai multor jurnaliști străini, informează presa internațională, conform Mediafax.

Corespondentul Tom Cheshire de la Sky News a declarat că a observat o explozie uriașă.

"A fost o explozie uriașă, o puteam simți. Praful venea spre tine, căldura venea spre tine. A fost un zgomot extrem de mare", a relatat jurnalistul.

Cheshire a povestit că a călătorit 12 ore în cursul nopții, cu un tren care avea ferestrele acoperite, iar apoi încă o ora cu mașina prin munți până la Punggye-ri.

Și corespondentul Ben Tracy de la postul american CBS News a transmis că a fost martor la o serie de explozii uriașe.

Agenția de știri sud-coreeană Yonhap, citând reporteri sud-coreeni aflați la fața locului, a informat că s-au auzit o serie de explozii de-a lungul zilei, începând de la ora locală 11 (ora României, 6.00) și până la 16.17.

Omul de afaceri Răzvan Alexe: 'Negulescu audia cu cătuşele pe birou'. La ce presiuni a fost supus

Administrația de la Seul a salutat acțiunea regimului de la Phenian, și-a exprimat speranța ca acest pas să conducă la denuclearizarea completă a Coreei.

Jurnaliști din cinci țări - Coreea de Sud, China, Rusia, SUA și Marea Britanie - au fost invitați să asiste la ceremonie.

Anterior, președintele american Donald Trump a declarat că dezafectarea poligonului ar fi "un gest foarte inteligent și grațios".

Evenimentul are loc înainte de discuțiile între Trump și liderul nord-coreean Kim Jong-Un, programate să se desfășoare pe data de 12 iunie, la Singapore.

Totuși, există indicii că dezafectarea singurului poligon de teste atomice din Coreea de Nord este mai degrabă o acțiune simbolică, întrucât se pare că zona unde se află poligonul s-a prăbușit parțial în urma testelor nucleare, astfel că poligonul nu mai este utilizabil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.