Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omul văzut ca posibil preşedinte providenţial al PNL dă înapoi

pnl

Criza din PNL se poate încheia cu alegerea unui preşedinte care să unească partidul şi să-l transforme într-o forţă de opoziţie. Doar că acel preşedinte nu se lasă găsit cu una, cu două. Unul dintre cei care erau împinşi în faţă de colegi anunţă că nu va candida.

Ilie Bolojan, primar al muncipiului Oradea şi fost secretar general al PNL, a precizat că, deşi au fost discuţii cu privire la posibilitatea ca el să candideze la şefia PNL, în prezent nu are această intenţie. Mai mult de atât, fostul secretar general al Partidului Liberal spune că, în prezent, PNL are nevoie mai mult de o echipă decât de un preşedinte.

Vezi şi: Tăriceanu, ANUNȚ de ULTIMĂ ORĂ despre Congresul ALDE: 'Am fost șantajat de Daniel Constantin'

Vezi şi: BNS: Semnal de ALARMĂ în privinţa salariilor din mediul privat

Întrebat într-un interviu la Digi 24 dacă s-a pus în partid problema ca el să candideze pentru şefia liberalilor, Ilie Bolojan a răspuns: „Este adevărat că am avut astfel de discuţii, dar azi nu am această intenţie pentru că este greu să conduci un partid din Oradea, de la Cluj sau din altă parte, pentru că preşedintele, mai ales în situaţia în care este azi PNL - un partid în opoziţie care trebuie reconstruit, trebuie să fie în permanenţă la sediul central.”

Bolojan a spus că atâta vreme cât organizaţiile judeţene cu rezultate notabile la alegerile parlamentare nu s-au pronunţat în această chestiune, o candidatură ar fi o aventură.

„Atunci când te gândeşti la o astfel de funcţie, dacă nu vrei să fie doar o aventură candidatura, trebuie să beneficiezi de susţinerea unor organizaţii care au oameni care au confirmat şi pe baza cărora poţi face un schelet pe care să reconstruieşti partidul. Cât timp aceste organizaţii nu se pronunţă, orice fel de candidatură este doar un anunţ”, a spus Bolojan, dând ca exemple organizaţiile din Botoşani, Suceava, Neamţ, Prahova, Braşov Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiş.

„PNL are nevoie de o echipă, nu neapărat de un preşedinte”, a mai spus Bolojan.

Până acum, şi-au anunţat intenţia de a candida pentru postul de preşedinte PNL, la Convenţia din 17 iunie, Cătălin Predoiu şi Ludovic Orban, iar Cristian Bușoi, președinte PNL București, a spus că va candida, dacă demersul va fi validat de organizația locală pe care o conduce.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.