Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful ANAF tranșează cazul OMV: Vom trece la executare silită dacă datorează taxa de solidaritate și nu plătește până pe 25 iunie

romaniatv.net
Lucian Heiuș

Președintele ANAF, Lucian Heiuș, a explicat vineri la Antena 3 că firmele vor fi verificate „la sânge” cu privire la obligativitatea plății contribuției de solidaritate și că austriecii de la OMV Petrom vor fi executați silit dacă nu plătesc în România sumele pe care le datorează.

"ANAF va verifica la sânge toate societățile care se încadrează în prevederile ordonanței 186. Vom verifica în prima fază dacă în cifra de afaceri se respectă acele venituri din codurile CAEN care sunt în ordonanță, respectiv să fie 75 % din cifra de afaceri pe acele conduri CAEN și după aceea vom verifica dacă calculul și cuantumul contribuției la solidaritate este corect declarat și achitat.

Legea prevede că 25 iunie este data de plata a contribuției de solidaritate. Dar eu vă spun că nu stăm până la aceste termene, avem modalități de verificare cu mult timp înainte. În cazul societății OMV, începând cu 1 ianuarie 2022 știm în timp real contabilitatea și toate cifrele pe care le are. Vom face în timp foarte scurt o estimare să vedem dacă comunicatul lor ( în care afirmă că vor plăti taxa doar în Austria, nu și în România) e corect sau nu. Dacă vor refuza să plătească ca urmare a controalelor o datorează, vom veni cu o decizie de impunere, vom stabili suma care trebuie să fie plătită și vom trece la executare silită.

Pașii sunt următorii: prima oară vom verifica toate societățile, nu doar OMV-ul, dacă codurile CAEN depășesc 75% din cifra de afaceri și pe urmă se va verifica modul de constituire, declarare și achitare a contribuției. Astăzi nu vă pot spune despre nicio societate dacă se încadrează sau nu în acestă ordonață. Dar în maxim 10 zile ne vom putea face o idee. Dacă rezultă că (OMV) trebuie să plătească, așteptăm data de 25 iunie termen final pentru depunerea declarației, după ce se face plata putem verifica daca calculul contribuției este corect, etapa finală”, a declarat Heiuș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.