Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMV Petrom a investit 130 milioane euro în două staţii de tratare a gazelor

business-review.eu
OMV Petrom

OMV Petrom a finalizat lucrările de construcţie la două staţii noi de tratare a gazelor, amplasate lângă zone de producţie importante, cele două proiecte necesitând investiţii de peste 130 de milioane de euro începând din 2013, a anunţat compania.

Investiţia va permite livrarea de gaze în sistemul naţional de transport, la presiuni de până la 40 de bari, scrie news.ro.

Citește și: Primarul care a reușit să mobilizeze aproape tot orașul să vină să-și ia rămas bun de la Rege

Prin cele două unităţi se procesează circa 7,5% din producţia de gaze a OMV Petrom în România.

Dacă s-ar folosi doar pentru încălzire, producţia anuală de gaze procesată la Burcioaia şi Mădulari ar putea acoperi necesarul pentru 330.000 de locuinţe, spun oficialii companiei.

Citește și: Un cunoscut hipermarket se ÎNCHIDE! Proprietarii vor pune lacătul, DEFINITIV, pe magazin, în ianuarie 2018! Ce se va întâmpla cu angajații săi

”Burcioaia şi Mădulari sunt proiecte gemene în care s-au implementat soluţii standardizate şi de proiectare modulară pentru instalaţiile din Upstream. Proiectele Burcioaia şi Mădulari ne permit să procesăm gaze la o capacitate de până la 2 milioane de metri cubi standard pe zi şi să livrăm gaze în sistemul naţional de transport, la presiuni ridicate”, a declarat Peter Zeilinger, membru al directoratului OMV Petrom responsabil de Upstream.

În plus, ele prelungesc durata operaţiunilor de producţie pe zăcăminte mature, deoarece noile staţii pot prelua gaze la presiuni reduse.

Citește și: Euro și dolarul se CLATINĂ ușor în fața leului! Cursurile pieței de valutare de marți, 19 decembrie

Proiectele de gaze de la Burcioaia şi Mădulari includ construirea de conducte pentru preluarea gazelor de la zăcăminte, construirea staţiilor pentru uscarea, comprimarea şi măsurarea gazelor, precum şi infrastructura necesară pentru conectarea la sistemul naţional de transport.

În procesul de uscare a gazelor este folosită o unitate pe baza de trietilen glicol (TEG) pentru a asigura conformarea cu cerinţele de calitate a gazelor în ceea ce priveşte punctul de rouă al apei şi un proces de răcire pe bază de propan pentru asigura conformitatea pentru parametrul punctul de rouă al hidrocarburilor.

Citește și: Gabriela Firea REACȚIONEAZĂ! Ce mesaj fals a fost propagat cu privire la primarul Capitalei

Două compresoare de înaltă eficienţă cu o putere nominală de 1MW fiecare asigură puterea de compresie pentru livrarea în sistemul naţional.

În total, 19 sonde, cu o producţie cumulată de până la 7.000 bep/zi, au fost conectate la aceste facilităţi.

Citește și: Un șef SRI, implicat într-un grav accident de circulație! Acesta a UCIS o femeie! Pe masa cui a ajuns cazul

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 64 milioane bep în 2016. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW.

Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pieţele din România şi ţările învecinate prin intermediul a 787 benzinării, la sfârşitul lunii septembrie 2017, sub două branduri, OMV şi Petrom.

Citește și: Lovitură pentru mii de salariați! O importantă fabrică a intrat în faliment – sunt DOAR patru în toată țara

OMV, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 9,9985%, iar 18,35% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contribuţii de peste 24,5 miliarde de euro sub formă de taxe, impozite şi dividende plătite în perioada 2005 – septembrie 2017.

Citește și: Răsturnare de situație! Lovitura pe care o pregătește Principele Nicolae .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.