Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMV Petrom a redus emisiile de carbon din operaţiuni cu 22% în 2019, faţă de 2010

business-review.eu
OMV Petrom

OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei, a anunţat marţi că a redus emisiile de carbon din operaţiuni cu 22% în 2019, faţă de 2010, compania investind anul trecut peste 214 milioane de euro pentru mediu.

Compania a publicat Raportul de Sustenabilitate pentru anul 2019. Raportul detaliază obiectivele şi realizările stabilite în Strategia de Sustenabilitate a companiei pentru perioada 2019-2025, şi a fost pregătit în conformitate cu standardul Iniţiativei Globale de Raportare (GRI), cel mai cunoscut standard internaţional de raportare pentru sustenabilitate, potrivit news.ro.

Citește și: Ministrul Finanțelor: România va avea un deficit bugetar de 6,7% din PIB, în 2020;contracţia economică va fi de 2,2% din PIB

”Lumea trece printr-o criză fără precedent ce a apărut într-un moment de transformare profundă pentru sectorul energetic. În contextul dezbaterilor pe tema schimbărilor climatice şi al Pactului Verde European, noi, la OMV Petrom, avem ca ţintă să devenim parte a soluţiei pentru tranziţia energetică. Şi facem acest lucru prin a ne îndeplini misiunea de furnizare a energiei pentru România, de o manieră mai curată şi sustenabilă. Prin investiţiile noastre, am redus emisiile din operaţiunile noastre cu 22% în 2019, faţă de 2010. Raportul nostru de Sustenabilitate ne arată progresul făcut pentru a ne atinge ţintele pentru 2025 în timp ce furnizăm energia de care toţi avem nevoie”, spune Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

Raportul de Sustenabilitate OMV Petrom pentru 2019 completează Raportul Anual pentru 2019 şi prezintă informaţiile non-financiare ale companiei, în următoarele zone principale ale strategiei de sustenabilitate: sănătate, securitate şi mediu (HSSE); managementul eficient al carbonului; principii de afaceri şi responsabilitate socială; inovaţie şi angajaţi.

”Ne-am continuat investiţiile în scăderea emisiilor GHG având ca rezultat o reducere cu 22% faţă de nivelul nostru de referinţă din 2010. Anul trecut am finalizat câteva proiecte mari, care prin utilizarea tehnologiilor inovatoare şi de ultimă generaţie, au contribuit la îmbunătăţirea amprentei de mediu. Acestea includ unitatea Poli-combustibili de la rafinăria Petrobrazi şi hub-ul de gaze de la Hurezani din Zona de Producţie Oltenia, cu investiţii totale de 115 milioane de euro”, mai arată raportul.

Citește și: Presiunea pe Facebook crește! Alți doi giganți se alătura boicotului global împotriva publicității pe rețeaua de socializare

În 2019, cantitatea totală de apă extrasă a scăzut cu 55% faţă de 2010 şi 53% din totalul deşeurilor generate a fost reciclat. Unul dintre proiectele implementate anul trecut este modernizarea staţiei de apă de la Săcuieni, care în prezent asigură un flux de apă cu comandă total automată, pentru a preveni pierderile.

”Societatea şi-a continuat eforturile de a-şi minimiza impactul asupra mediului, cu investiţii totale de peste 214 milioane de euro pentru mediu”, se precizează în raport.

Societatea angajează în mod direct peste 12.000 de oameni şi indirect generează alte zeci de miii de locuri de muncă.

”Sănătatea, siguranţa şi securitatea angajaţilor noştri, precum şi protejarea mediului înconjurător sunt domenii cheie pentru compania noastră, şi ţinta noastră este să prevenim orice accident şi pierdere. Un factor important este reprezentat de dezvoltarea angajaţilor, pentru care anul trecut s-au organizat peste 270.000 de ore de instruire. În ceea ce priveşte diversitatea, aducem împreună patru generaţii, 38 de naţionalităţi, iar femeile reprezintă peste 23% din angajaţii companiei şi 26% la nivel de management”, se arată în raport.

În 2019, compania a investit 13,5 milioane de euro în proiecte pentru comunităţi, cel mai mare proiect fiind sprijinul pentru construirea primului spital de oncologie pediatrică din Bucureşti.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de 55,4 milioane bep în 2019. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a 800 benzinării, la sfârşitul lunii martie 2020, sub două branduri, OMV şi Petrom.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,011% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, deţine 20,639% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 9,998%, iar 18,352% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contribuţii de 30,4 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite şi dividende plătite în perioada 2005 – 2019.

Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilităţii corporatiste. În perioada 2007-2019, compania a alocat aproximativ 66 milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România, concentrându-se pe protecţia mediului, educaţie, sănătate şi dezvoltare locală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.