DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

OMV Petrom crește capacitatea de amestec cu biocombustibili la Petrobrazi, o investiție de 21 de milioane de euro

business-review.eu
OMV Petrom

OMV Petrom a crescut capacitatea anuală de amestec cu biocombustibili la rafinăria Petrobrazi, de la 200 de kilotone la aproximativ 350 de kilotone, pentru a furniza carburanţi cu cantităţi crescute de bio-componenţi în produse finite, cu o investiţie de aproximativ 21 de milioane de euro, potrivit unui comunicat al companiei, remis, miercuri, AGERPRES.

Utilizarea carburanţilor cu conţinut bio crescut contribuie la atingerea obiectivelor UE de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, potrivit agerpres.ro.

Citește și: BIOGRAFIE - Cine a fost marea actriță Draga Olteanu Matei/VIDEO

Astfel, OMV Petrom a investit aproximativ 21 de milioane de euro la rafinăria Petrobrazi, începând cu anul 2018, pentru a creşte capacitatea de amestec şi pentru a îmbunătăţi infrastructura pentru transportul, descărcarea şi depozitarea bio-componenţilor în rafinărie.

OMV Petrom furnizează carburanţi cu un conţinut bio volumetric de 6,5% în motorină şi 8% în benzină.

Conform reglementărilor europene, conţinutul de energie regenerabilă din carburanţii din transport trebuie să crească de la 10%, în 2020, la 14% în 2030, pentru a sprijini obiectivele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră generate de transport.

Ţintele de bio-componenţi sunt stabilite ca obiective de substituţie energetică, unde fiecare combustibil are un conţinut de energie diferit.

"Suntem o companie energetică şi vrem să facem parte din soluţia pentru o energie mai curată. Investim în obţinerea de carburant cu un nivel ridicat de conţinut bio, precum şi în soluţii alternative pentru mobilitate şi în diverse alte proiecte sustenabile. Este un efort combinat la toate nivelurile companiei noastre, deoarece ne propunem să reducem emisiile de carbon cu 27% până în 2025 faţă de 2010", a declarat Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea Downstream Oil.

Petrobrazi are o capacitate totală de procesare a ţiţeiului de 4,5 milioane de tone pe an şi, începând din 2005, OMV Petrom a investit aproximativ 1,8 miliarde de euro în rafinărie. O treime din această investiţie a contribuit la reducerea impactului asupra mediului.

OMV Petrom a redus emisiile de carbon ale operaţiunilor sale cu 22% în 2019 faţă de 2010.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.