Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMV Petrom investește peste 1,5 milioane de lei în susținerea învățământului dual din România în 2023

omvpetrom.com
omv petrom

OMV Petrom a alocat 1,5 milioane lei în 2023 pentru a pregăti noi generaţii de profesionişti în domeniul energiei iar aproximativ 100 de elevi vor beneficia de burse individuale între 500 şi 700 de lei pe lună, suporturi de curs actualizate şi stagii de practică în cadrul companiei.

"Energia este esenţială pentru viaţa modernă, iar noi suntem dedicaţi misiunii de a continua să furnizăm energie, în toate formele sale. Pentru a răspunde acestei misiuni, avem nevoie de tineri profesionişti care să stăpânească cele mai moderne tehnologii de astăzi şi, mai ales, pe cele de mâine. Suntem bucuroşi să vedem că de la Şcoala Petroliştilor avem în fiecare an zeci de absolvenţi care duc mai departe tradiţia din acest sector vital al economiei. Până acum, aproape o treime din absolvenţi au devenit colegii noştri la OMV Petrom", a declarat Cristian Hubati, membru al Directoratului, responsabil pentru activitatea de Explorare şi Producţie OMV Petrom, potrivit unui comunicat al companiei, conform Agerpres.

Proiectul Şcoala Petroliştilor a fost iniţiat în 2016 şi se derulează în Liceul Tehnologic "Astra Piteşti", Colegiul Tehnic "Grigore Cobălcescu" Moineşti şi Liceul Tehnologic "Voievodul Mircea" Târgovişte. Absolvenţii obţin calificare profesională recunoscută la nivel european şi abilităţi care le permit angajarea imediată.

Un alt proiect, Şcoala Petrochimiştilor, a început în anul şcolar 2022 - 2023 în Liceul Lazăr Edeleanu din Ploieşti. Absolvenţii primesc, după 3 ani de formare, calificarea de operator petrochimie, o calificare cu tradiţie în judeţul Prahova şi care este cerută de companiile din domeniu.

Elevii înscrişi în cele două programe participă la ateliere dedicate dezvoltării carierei, precum comunicare, negociere, antreprenoriat, muncă în echipă şi altele. Pe durata stagiilor practice, întreg procesul de învăţare le este facilitat de un mentor, angajat al OMV Petrom, şi de un profesor de la şcoala parteneră implicată în proiect.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de aproximativ 43 milioane bep în 2022. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi în ţările învecinate prin intermediul a aproximativ 780 benzinării, sub două branduri, OMV şi Petrom.

OMV Petrom este o companie în care acţionarii români deţin peste 42% din acţiuni (din care statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,7%, iar 21,7% sunt deţinute de fondurile de pensii din România, la care se adaugă aproape 500.000 de investitori individuali şi alte entităţi româneşti).

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,2% din acţiunile OMV Petrom, iar restul de 6,4% sunt deţinute de alţi investitori străini. Din totalul acţiunilor OMV Petrom, 28,1% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori din Londra.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.