Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

One World România revine cu peste 60 de filme de lungmetraj şi scurtmetraj din întreaga lume

facebook.com
One World Romania

Cea de-a 14-a ediţie One World România va începe la Bucureşti pe 11 mai, cu proiecţia simultană a două dintre cele mai aşteptate titluri ale ediţiei din acest an: de la ora 19:00, la Cinema „Elvire Popesco” va rula cel mai recent film al cineastei Ulrike Ottinger, „Paris Calligrammes”, căreia OWR îi dedică în acest an o retrospectivă, iar de la ora 20:00, la Cinema Muzeul Ţăranului Român va rula „Petit Samedi”, documentarul cineastei belgiene Paloma Sermon-Daï.

În cel mai recent film al său, „Paris Calligrammes”, Ulrike Ottinger rememorează anii de tinereţe petrecuţi în Parisul anilor ’60, înaintea revenirii în Germania şi începerii unei cariere cinematografice. Cineasta îşi propune să reviziteze spaţiile definitorii pentru formarea sa culturală, adesea dispărute între timp, să recupereze figuri legendare pentru lumea artistică a vremii, multe dintre ele căzute în uitare, şi să recompună un anumit spirit al epocii şi, mai ales, al cercurilor de prieteni şi al locurilor importante pentru boema din care făcea parte.

Un portret al adicţiei de heroină, „Petit Samedi” prezintă relaţia complexă dintre Samedi, un bărbat ce duce o viaţă liniştită undeva într-un sat din Belgia, departe de tentaţiile tinereţii, şi mama lui, o femeie care, în încercarea de a-l ajuta să se vindece, trebuie să se confrunte nu doar cu demonii interiori ai fiului, ci şi cu propriile ei emoţii de culpabilitate. În legătura foarte strânsă dintre cei doi, compusă din momente de uşurătate a fiinţei, dar şi din confruntări tensionate - e greu să nu regăseşti aproape toate relaţiile mamă-fiu din lumea asta, indiferent de natura problemelor nespuse care planează între ei.

În 2021, One World România revine cu peste 60 de filme de lungmetraj şi scurtmetraj din întreaga lume, majoritatea în premieră naţională. Festivalul se va desfăşura cu prezenţă fizică, la Bucureşti, între 11 şi 20 iunie, la Cinema „Elvire Popesco”, Cinema Muzeul Ţăranului şi alte locaţii indoor şi outdoor, şi online, între 21 şi 27 iunie.

Tema principală din acest an surprinde instanţe diferite ale feminităţii şi feminismului din întreaga lume, din diverse culturi, straturi sociale şi epoci diferite.

Biletele pentru proiecţiile din deschiderea One World România 2021, precum şi pentru celelalte din programul acestui an au fost puse în vânzare joi, pe Eventbook. Numărul lor este limitat, iar proiecţiile vor avea loc respectând toate normele şi măsurile în vigoare, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.