Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONG-urile de media sunt îngrijorate în urma declarației Nataliei Morari

natalia morari / facebook
natalia morari

Organizațiile neguvernamentale de media își exprimă regretul și îngrijorarea în urma declarației făcute de jurnalista TV8 Natalia Morari.

Organizațiile neguvernamentale de media amintesc, prin prisma Codului deontologic al jurnalistului din Republica Moldova, că integritatea morală este una dintre rigorile profesionale „esențiale pentru jurnalist și pentru jurnalism”.

Totodată, „jurnalistul nu acceptă (…) avantaje (…) a căror acceptare i-ar compromite independența și autoritatea în fața publicului și ar afecta încrederea în jurnaliști, în general”.

În declarație se spune că jurnaliștii care au ales să practice această meserie și-au asumat o mare responsabilitate în fața audienței lor și a instituției media pe care o reprezintă, informând publicul corect și echidistant.

Potrivit Codului deontologic, jurnaliștii și instituțiile de presă trebuie să realizeze faptul că „încrederea societății față de jurnaliști este o valoare supremă a profesiei”.

„Astfel, îndemnăm jurnaliștii din Republica Moldova să se ghideze în activitatea lor de principiile unui jurnalism corect și echidistant, să fie un exemplu de corectitudine și să promoveze prin activitatea lor principiul transparenței, să evite conflictele de interes și alte acțiuni care ar putea prejudicia imaginea și credibilitatea meseriei”, se mai spune în declarația ONG-urilor de media.

Semnatarii declarației sunt Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociația Presei Electronice și Asociația Media Guard.

Știri.md amintește că Natalia Morari a dezvăluit că tatăl micuțului Rem este controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, care în această perioadă este dat în căutare internațională și s-ar afla în capitala Marii Britanii.

Platon a publicat pe 27 iulie pe o rețea de socializare o fotografie în care se poate vedea un bebeluș care seamănă foarte mult cu fiul Nataliei Morari, pe nume Rem.

Ulterior, administratorul paginii lui Platon a venit cu un mesaj.

La 12 aprilie, Natalia a devenit mămică pentru prima dată. Aceasta a născut un băiețel perfect sănătos.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.