Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Online-ul cere demisia lui Gabriel Oprea

demisia

Pe rețelele de socializare s-au viralizat informații și păreri despre contextul scandalului polițistului, care a murit marți seara, după ce a căzut într-o groapă de pe strada Știrbei Vodă. Mulți s-au declarat indignați și voci cunoscute din online au căutat să sape dincolo de aparențe și să afle răspunsul la o întrebare simplă: Cum s-a putut întâmpla asta?

Mai jos redăm fragmente cu mesaje, fotografii, păreri, care au fost exprimate de jurnaliști cunoscuți sau bloggeri celebri, în mediul online. Declarațiile nu sunt puse în ordine strict cronologică, dar redau evoluția stării de spirit de pe rețelele de socializare.

Actul 1: Liniște, să trăiți

Un motociclist a murit căzând într-o groapă în timp ce deschidea calea vicepremierului Gabriel Oprea. Colegii săi polițiști erau triști dar... discreți. Nici un cuvânt despre implicarea lui Oprea.

politistii

Actul 2: „Vânătoarea” începe

Dar mediile sociale sunt mai interesante de subiect. Pe 21 octombrie Teodor Tiță scrie despre moartea în coloană oficială. Jurnalistul Vlad Petreanu publică un articol numit: De ce avea ministrul Oprea coloană oficială cu motociclişti, noaptea, pe ploaie? În acel moment informația nu exista decât pe surse. Surse neconfirmate.

Petreanu revine cu un text despre tăcerea polițiștilor:

„Toţi poliţiştii ştiu că un coleg al lor a derapat pe carosabilul umed şi a murit la 28 de ani în mod stupid şi nedrept din cauza unui politruc care nu vrea să stea la semafor cu pulimea. Care era urgenţa ministrului Oprea, care să-i permită, legal, o coloană oficială? Toţi ştiu că ministrul a trecut fără să oprească pe lângă un om care murea din cauza lui. Toţi ştiu că au ca şef un personaj care sforăie discursuri despre onoare şi respect, dar care se piteşte după fotoliu când vine vorba despre răspundere.”

Insistența lui Petreanu atrage un (prezumtiv) martor ocular care trimite o relatare:

„Între timp mașina de politie s-a oprit și un agent a coborât..scenele ce au urmat sunt parcă rupte de realitate...omul plângea în hohote și striga: nu se poate..nu se poate..nu-i adevărat. Mașina Audi în care am aflat că era Oprea nu a oprit, ci a trecut în viteză slalomând printre și peste fiarele ce delimitau găurile (nu-i pot spune șantier că nu era semnalizat deloc corespunzător)...doar niște fiare ca la stadion și 2 indicatoare de ocolire..cu puțină bandă galbenă..Între timp mașina de politie s-a oprit și un agent a coborât..scenele ce au urmat sunt parcă rupte de realitate..omul plângea în hohote și striga: nu se poate..nu se poate..nu-i adevărat.”

marturie

Actul 3: Se înmulțesc confirmările

Începe să circule articolul  Euractiv care menționează patru surse care îl indică pe Oprea ca beneficiar al coloanei.

„Patru surse au declarat că Oprea se deplasa de la un restaurant din Cotroceni către sediul Ministerului de Interne. O altă sursă consultată de EurActiv.ro a declarat că ministrul venea de la restaurant și mergea către casă. Groapa în care a căzut motociclistul se află pe Știrbei Vodă, pe segmentul dintre Splaiul Unirii și Calea Plevnei, foarte aproape de intersecția cu cea din urmă.”

Ministerul de Interne, prin direcția Poliției București, confirmă: „polițistul asigura deplasarea în siguranță a coloanei oficiale a lui Gabriel Oprea”.

Actul 4: Se cere demisia

turcescu 0  oana dobre   Cel mai vehement este Lucian Mândruță: mandruta

Actul patru: apar informații și elemente noi

Robert Turcescu menționează că ar putea exista încă un polițist accidentat în incident. Informația începe să circule pe televiziuni. Moise Guran menționează aspectele penale.

Dar să fim liniștiți, tocmai a fost lărgita lista persoanelor care au voie să circule cu coloană oficială:

 

12109110_10207728652835509_4578085511468073822_n[1]

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.