Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU a desemnat data de 26 iunie drept Ziua internațională împotriva abuzului și traficului de droguri

www.radioiasi.ro
droguri

Adunarea Generală a ONU a desemnat data de 26 iunie drept Ziua internațională împotriva abuzului și traficului ilicit de droguri. Demersul are scopul de a crește gradul de conștientizare privind consumul de droguri și problemele sociale și de sănătate asociate acestuia.

Drogurile rămân o amenințare gravă la adresa sănătății publice, a siguranței și bunăstării omenirii. Aproximativ 275 milioane de oameni din întreaga lume, care reprezintă 5,6% din populația globală în vârstă de 15-64 ani, au consumat droguri cel puțin o dată, conform celei mai recente analize realizate de autoritățile internaționale, potrivit basilica.ro.

Citește și: Rareș Bogdan dă semnalul: E momentul! .

Dintre aceștia, 31 de milioane suferă de tulburări datorate consumului de droguri, iar aproape jumătate de milion mor anual. Iar cel mai îngrijorător este că, în funcție de tipul de drog și segmentul de vârstă, rata de utilizare este de două până la 20 de ori mai mare în rândul tinerilor decât la persoanele cu vârste de peste 45 de ani.

O analiză la nivel european se găsește aici. Iar cel mai recent raport ONU poate fi citit aici.

Consumul de droguri subminează relațiile interpersonale, distruge familiile și oportunitățile de educație și angajare ale tinerilor. Impactul se resimte în comunități, în justiție și întreaga societate.

Citește și: Silviu Mănăstire spulberă anchetele lui Tolontan referitoare la mafia care acționează în colaborare cu Poliția Locală Sector 4: ‘Pistol cu apă’

În România, strategia națională de luptă împotriva consumului și traficului ilicit de droguri este coordonată de Agenția Națională Antidrog (ANA). Agenția are 47 de Centre de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog teritoriale care organizează campanii de informare și conștientizare.

Dar cei mai în măsură să preîntâmpine instalarea dependențelor la copii și tineri rămân părinții și profesorii, cărora le revine responsabilitatea de observa ce se întâmplă cu copiii, de a le oferi iubire și de a comunica permanent cu ei, pentru a preîntâmpina anturajele nepotrivite și comportamentele adictive.

Biserica s-a implicat de-a lungul timpului în conștientizarea societății cu privire la pericolul consumului de droguri, prin realizarea de campanii și conferințe și chiar prin partneriate locale cu autoritățile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.