Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU anunţă că Siria a acceptat propunerea Rusiei de încetare a focului în Ghouta de Est

www.yenisafak.com
explozie Damasc

Guvernul sirian a acceptat propunerea Rusiei de încetare a focului în Ghouta de Est, zonă controlată de rebeli situată în apropiere de Damasc, unde deja a fost instituit un 'acord de dezescaladare', a anunţat marţi emisarul special al ONU, Staffan de Mistura, relatează AFP şi Reuters. 'Tocmai am fost informat azi de ruşi că la reuniunea P5', la care au participat marţi la Geneva reprezentanţi ai membrilor permanenţi ai Consiliului de Securitate, 'Rusia a propus, şi guvernul sirian a acceptat, o încetarea focului în Ghouta de Est', a declarat diplomatul pentru presă, după o întrevedere cu o delegaţie a opoziţiei siriene, conform Agerpres.

'Trebuie să vedem acum dacă (propunerea) va fi pusă în aplicare, însă nu este o coincidenţă faptul că planul a fost propus şi convenit chiar la începutul acestei noi runde (a discuţiilor de pace de la Geneva)', a mai spus Staffan de Mistura.

Asediată din 2013 de regimul lui Bashar al-Assad, Ghouta de Est este una dintre cele patru 'zone de dezescaladare' instituite în acest an în anumite regiuni ale ţării. Cu toate acestea, regimul sirian şi-a intensificat de la jumătatea lunii noiembrie loviturile împotriva acestei regiuni, unde circa 400.000 de locuitori suferă de lipsă de hrană şi de medicamente.

Pe 9 noiembrie, ONU a cerut evacuarea a 400 de bolnavi, din care 29 se aflau în pericol de moarte, în Ghouta de Est. De atunci, 'nu a avut loc nicio evacuare', a declarat marţi la Geneva un purtător de cuvânt al Biroului ONU de Coordonare a Afacerilor Umanitare (OCHA), Jens Laerke. În pofida climatului de insecuritate, Programul Alimentar Mondial (PAM) a reuşit să distribuie un ajutor alimentar către 110.000 de persoane în Ghouta de Est din septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.