Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agenția Națiunilor Unite pentru refugiații palestinieni atrage atenţia asupra unor 'riscuri dramatice' după îngheţarea parţială a finanţării americane

monusco.unmissions.org
ONU Natiunile Unite

Agenţia Naţiunilor Unite pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA) a atras atenţia asupra 'riscurilor dramatice' cu care se va confrunta dacă nu va primi fonduri suplimentare după ce SUA au anunţat o îngheţare parţială a finanţării pe care o asigurau, transmite marţi AFP, informează Agerpres.

Într-o scrisoare trimisă angajaţilor săi, UNRWA menţionează că programele care ar putea fi afectate de lipsă de fonduri sunt cele care privesc locurile de muncă, ajutoarele pentru locuinţe şi asistenţa pentru bolile mintale.

Scrisoarea mai precizează că UNRWA va face tot posibilul pentru a menţine programele de ajutor alimentar, mai ales cele pentru Fâşia Gaza, aflată sub blocadă israeliană. O sursă familiarizată cu aceste programe a indicat însă că şi ele ar putea fi afectate în lunile următoare.

Vezi și: Recep Tayyip Erdogan l-a desemnat şef al Statului Major pe generalul Yasar Guler

În scrisoare, directorul agenţiei, Pierre Kraehenbühl, afirmă că le-a cerut donatorilor să-şi suplimenteze angajamentele pentru acoperirea deficitului, cifrat în prezent la 217 milioane de dolari (185 milioane de euro), 'deficitul cel mai ridicat pe care UNRWA l-a cunoscut în întreaga sa istorie'.

'Nu pot ascunde riscurile dramatice cu care se vor confrunta serviciile noastre dacă nu primim fonduri suplimentare foarte rapid', a adăugat Kraehenbühl.

SUA, care asigurau 30% din fondurile UNRWA, au anunţat în ianuarie îngheţarea a peste jumătate din finanţare, adică 65 milioane de dolari (55 milioane de euro).

Mai mult de 500.000 de copii învaţă în şcolile UNRWA, în condiţiile în care 54% din bugetul acesteia este dedicat educaţiei. Agenţia mai asigură alte forme de asistenţă şi are peste 20.000 de angajaţi în Orientul Mijlociu, în majoritatea lor palestinieni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.