Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU caută o nouă rută de acces spre Alep pentru a se feri de bombardamente

Siria Alep

ONU a anunţat vineri că încearcă să stabilească o rută alternativă pentru a trimite ajutoare către cartierele din Alep aflate sub controlul rebelilor, asediate şi supuse unor bombardamente violente, în contextul în care 40 de camioane cu asistenţă umanitară rămân blocate într-o zonă între Turcia şi Siria, relatează AFP.

'Încercăm să analizăm prin toate mijloacele posibile cum anume putem atinge sectorul estic din Alep', a declarat Jens Laerke, purtător de cuvânt al Biroului de coordonare pentru afaceri umanitare al ONU (OCHA), într-un briefing de presă.

Citește și: EXCLUSIV STIRIPESURSE.RO anunță STIREA ANULUI în România: O mare televiziune se VINDE

El a calificat drept 'tragică' situaţia celor 250.000 de locuitori care trăiesc în această parte a Alepului, al doilea oraş sirian.

Până în prezent, ONU spera să poată trimite ajutorul umanitar prin Castello, la nord de oraş, însă demilitarizarea acestei rute strategice, deşi prevăzută în acordul rus-american din 9 septembrie, nu a avut loc.

Începând de joi seara, armata siriană a lansat o ofensivă majoră asupra unei părţi din Alep, cu obiectivul ultim al recuceririi acestui sector, pierdut în 2012.

Jens Laerke a explicat că ONU evaluează acum posibilitatea de a trimite ajutoarele pe ruta mai lungă prin Damasc.

Purtătorul de cuvânt a mai anunţat că, după atacul asupra unui convoi la Orum al-Koubra, în vestul provinciei Alep, un prim transport cu ajutoare umanitare către o zonă asediată din Siria a ajuns în oraşul Muadamyat al-Sham, în apropiere de Damasc. Convoiul, format din 23 de camioane, a distribuit ajutoare pentru 350.000 de persoane, anunță Agerpres.

De la începutul anului, aproape 1,3 milioane de oameni din zonele asediate sau unde accesul se face cu dificultate au primit asistenţă cel puţin o dată, potrivit ONU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.