Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU cere finalizarea unei încetări a focului 'cât mai curând posibil' în Libia

www.dailystar.co.uk
sirte mistrata Libia

Consiliul de Securitate al ONU a cerut marţi să se finalizeze o încetare a focului ''cât mai curând posibil'' pentru a permite o relansare a procesului politic vizând încetarea conflictului în Libia, relatează AFP preluat de agerpres.

"Membrii Consiliului de Securitate cer părţilor libiene să lucreze constructiv în aşa-numita comisie militară comună 5 + 5 pentru încheia un acord de încetare a focului cât mai curând posibil", se arată într-un comunicat difuzat la încheierea unei reuniuni a Consiliului privind rezultatele summitului care a avut loc duminică la Berlin.

Liderii principalelor ţări implicate în conflictul din Libia s-au angajat duminică să respecte embargoul asupra armelor, decis în 2011 de Organizaţia Naţiunilor Unite, a anunţat cancelarul german, Angela Merkel, după conferinţa internaţională privind conflictul libian desfăşurată la Berlin.

Cancelarul Germaniei a anunţat că la conferinţă a fost convenit un acord care stabileşte un plan de pace pentru Libia, ''un proces obligatoriu", şi vor urma rapid acţiuni pentru a implementa ceea ce s-a convenit.

Libia se află în criză încă de la răsturnarea dictatorului Muammar Gaddafi în 2011. În ultimele luni, un război civil a escaladat între premierul Fayez al-Serraj recunoscut internaţional şi comandantul rival Khalifa Haftar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.