Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU cere independenţă pentru Siria

turcia siria

Emisarul special al ONU pentru Siria a propus vineri ca sirienii să fie lăsaţi 'să decidă' soarta preşedintelui Bashar al-Assad, într-un interviu acordat unui post de televiziune francez, relatează AFP şi Reuters.

'Noi spunem că soluţia ar trebui să le aparţină sirienilor. Nu putem să-i lăsăm pe ei să decidă?', a declarat Staffan de Mistura pentru canalul de informaţii France 24, răspunzând unei întrebări privind soarta pe care crede că ar trebui să o aibă preşedintele sirian. 'De ce ar trebui să spunem în avans ce vor zice sirienii, în măsura în care ei au libertatea şi posibilitatea de a face acest lucru?', a apreciat el. Emisarul ONU pentru Siria a fixat pentru data de 9 martie reluarea discuţiilor intersiriene de pace, însă surse diplomatice estimează că acestea ar putea fi decalate cu câteva zile.

"Am luat notă cu satisfacţie că armistiţiul este respectat în general" în Siria, se menţionează într-un comunicat al Kremlinului publicat după convorbirea telefonică pe care Vladimir Putin a avut-o cu preşedintele francez Francois Hollande, premierul britanic David Cameron, cancelarul german Angela Merkel şi şeful executivului italian Matteo Renzi. Această încetare a luptelor 'creează condiţii pentru punerea în aplicare a procesului politic în Siria, printr-un dialog intersirian, sub egida ONU', a subliniat administraţia prezidenţială rusă, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.