Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU cere un armistiţiu de 72 de ore în apropiere de Damasc

Jobar Damasc

ONU a cerut joi o "pauză" de 72 de ore în luptele din regiunea Ghouta de Est pentru a transporta ajutoare în această zonă controlată de rebeli în apropiere de Damasc şi aflată sub blocada regimului sirian din 2012, informează AFP. "Avem nevoie de o pauză de 72 de ore în Ghouta de Est şi avem nevoie de ea în zilele următoare", a declarat Jan Egeland, care conduce la ONU grupul de lucru asupra ajutorului umanitar în Siria.

În această regiune, "400.000 de persoane suferă în prezent", a adăugat el, deplângând lipsa de medicamente şi alimente, precum şi bombardarea spitalelor. "Nimeni nu vrea să vadă o altă situaţie ca în estul Alepului", a adăugat el, după întâlnirea săptămânală a acestui grup de lucru, făcând referire la oraşul sirian unde peste 250.000 de persoane au fost asediate de forţele guvernamentale siriene luni de zile anul trecut.

La această reuniune, a indicat Jan Egeland, "toată lumea a fost de acord, inclusiv ruşii, că situaţia" în Ghouta de Est este "dezastruoasă şi că este nevoie de un acord special". Ghouta de Est, supusă unei blocade a regimului sirian din 2012, este vizată cu regularitate de numeroase bombardamente aeriene şi tiruri de artilerie. Această regiune este ultimul bastion al opoziţiei împotriva preşedintelui Bashar al-Assad din apropiere de Damasc, anunță Agerpres. Războiul din Siria, care a început în 2011, a făcut peste 320.000 de morţi şi aproximativ cinci milioane de refugiaţi în regiune, precum şi milioane de persoane strămutate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.