Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU confirmă acceptul Rusiei pentru 'pauze umanitare' în bombardamentele asupra Alepului

onu

Emisarul special al secretarului general al ONU pentru Siria, Staffan de Mistura, a confirmat joi că a fost informat despre disponibilitatea Rusiei de a accepta încetarea focului la Alep timp de 48 de ore, pentru a permite acordarea de asistenţă umanitară. 

Ştirea transmisă de Xinhua a urmat la câteva ore după ce ministerul rus al apărării s-a declarat gata să susţină propunerea lui de Mistura privind introducerea unor "pauze umanitare" de 48 de ore, pentru livrarea de ajutoare locuitorilor oraşului sirian Alep. 

Purtătorul de cuvânt al Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse, generalul Igor Konaşenkov, citat de TASS şi AFP, propusese stabilirea primei pauze de acest gen chiar săptămâna viitoare, ca un "proiect-pilot". "Data şi ora exactă vor fi stabilite după ce vom obţine de la reprezentanţi ai ONU informaţii cu privire la stadiul de pregătire a convoaielor umanitare şi confirmarea garanţiilor de securitate pentru trecerea lor din partea partenerilor americani", a precizat el. 

Konaşenkov a adăugat că ar trebui trimise convoaie umanitare atât în vestul Alepului, controlat de armata siriană, cât şi în estul oraşului, aflat în mâinile rebelilor. 

Emisarul special al ONU a avansat ideea unor pauze umanitare de 48 de ore în bombardamentele de la Alep săptămâna trecută. El a apreciat că pauzele de trei ore, oferite inţial de Rusia, ar fi insuficiente. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.