Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU confirmă dezastrul din Afganistan, unde SUA continuă războiul: Jumătate dintre afganii de la sate nu au ce să mănânce

twitter.com
kabul afganistan explozie

Consecinţă a conflictului în curs şi al unei secete istorice care afectează Afganistanul, aproape jumătate din populaţie care trăieşte în mediul rural se confruntă cu insecuritate alimentară, a anunţat luni în raportul său anual Biroul ONU pentru coordonarea afacerilor umanitare (OCHA), relatează AGERPRES.

Potrivit OCHA, mai multe sezoane consecutive de precipitaţii slabe au contribuit la un deficit hidric de peste 70% în numeroase regiuni ale ţării.

Majoritatea populaţiei depinde de agricultură ca mijloc de subzistenţă şi "sute de mii de persoane au fost constrânse să-şi părăsească locuinţele pentru a avea acces la ajutor şi s-au mutat în apropiere de marile oraşe", a indicat OCHA.

Citește și: EXCLUSIV Răsturnare de situație în cazul polițistului ucis în Timiș! Care este, de fapt, arma crimei

În timp ce conflictul permanent din ţară a determinat strămutarea a peste 382.000 de persoane în 2018, cu 21% mai puţin decât în 2017 (aproape 484.000 de persoane), seceta a cauzat strămutarea a 251.000 de persoane, în total 635.000 de persoane strămutate anul trecut, faţă de 512.000 în 2017.

Citește și: EXCLUSIV Dumitru Coarnă a răbufnit, după uciderea polițistului din Timiș! Motivul real pentru care ar trebui demisă Carmen Dan

Numărul persoanelor care au nevoie de ajutor alimentar a crescut astfel de la 3,3 milioane la începutul anului 2018 la 13,5 milioane în februarie, pentru o populaţie estimată la peste 30 de milioane de locuitori.

Potrivit raportului, 6,5 milioane de persoane au fost susţinute de organizaţii umanitare în 2018, cu un buget alocat de 426 de milioane de euro.

Citește și: Nu mai sunt bani de pensii și salarii? Guvernul face împrumuturi uriașe .

Situaţia a fost agravată de întoarcerea afganilor emigraţi în ţările vecine. În pofida consecinţelor grave ale secetei, conflictul rămâne principalul motor al nevoilor umanitare în Afganistan pe parcursul anului 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.