Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU dispune evacuarea întregului personal internaţional non-esenţial din Haiti

Operation World
Haiti

Naţiunile Unite au ordonat evacuarea întregului personal internaţional non-esenţial din Haiti, ca urmare a răpirilor şi atacurilor asupra depozitelor de alimente ale ONU din întreaga ţară, transmite sâmbătă dpa.

Ordinul de evacuare intervine la două luni după ce Consiliul de Securitate al ONU a votat extinderea cu un an a mandatului Biroului Integrat din Haiti şi suplimentarea personalului acestuia, înaintea unei reuni prevăzute pentru luni şi consacrate situaţiei din ţara caraibiană, potrivit Agerpres.

SUA au avansat propunerea unei rezoluţii care să stabilească un nou cadru pentru sancţionarea liderilor bandelor infracţionale din Haiti, precum şi a celor care le asigură fonduri şi le livrează arme acestor bande.

Stephane Dujarric, purtător de cuvânt al secretarului general al ONU Antonio Guterres, a confirmat ordinul de evacuare, dar nu a precizat câţi angajaţi sunt vizaţi.

El a adăugat că sistemul ONU în Haiti va acorda cu prioritate sprijin guvernului pentru a desfăşura ''activităţile de salvare de vieţi''.

''În acest scop, personalului ONU necesar pe teren pentru desfăşurarea acestor activităţi i s-a cerut să rămână în ţară, în timp ce alţii vor lucra de la distanţă'', a explicat reprezentantul ONU, care a dat asigurări că situaţia este monitorizată atent, pentru identificarea unor eventuale nevoi umanitare sporite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.