Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU face scandal din cauza Irakului: Denunţă aplicarea pedepsei capitale

irak

ONU a criticat luni decizia premierului irakian de a accelera aplicarea pedepsei cu moartea, afirmând că ea nu va face altceva decât să 'accelereze nedreptatea' din sistemul judiciar din Irak, informează AFP. Haider al-Abadi a dispus în luna iulie crearea unui comitet pentru a identifica originea întârzierilor în aplicarea pedepsei capitale şi a formula recomandări în vederea accelerării procedurilor.

''Cu privire la punctele slabe ale sistemului judiciar irakian şi la situaţia actuală din Irak, sunt preocupat de ideea că persoane nevinovate au fost şi continuă să fie condamnate şi executate'', a declarat Înaltul comisar al Naţiunilor Unite pentru drepturile omului, Zeid Ra'ad Al-Hussein. ''Execuţiile cu mare viteză nu vor face decât să accelereze nedreptatea. Răzbunarea nu înseamnă justiţie'', subliniat el. Irakul face obiectul criticilor constante din partea diplomaţilor, experţilor şi a organizaţiilor pentru apărarea drepturilor omului care denunţă un sistem judiciar disfuncţional.

Ca reacţie la atentatul comis la începutul lunii iulie la Bagdad şi soldat cu peste 320 de morţi, Ministerul Justiţiei irakian a anunţat executarea a cinci condamnaţi la moarte, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.