Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Suediei consideră că ONU nu depune suficient efort în rezolvarea conflictului israeliano-palestinian

www.europafm.ro
ONU

Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite nu depune suficient efort pentru a rezolva conflictul israeliano-palestinian, a afirmat ambasadorul Suediei la ONU, Olof Skoog, relatează site-ul agenției Anadolu, potrivit Mediafax.

"Soluționarea sa ar trebui să reprezinte o prioritate. A reprezentat o prioritate? Mă tem că nu", a declarat Olof Skoog.

Ambasadorul suedez a afirmat că evenimentele recente au "îndepărtat pacea din regiune", reamintind decizia Statelor Unite de a își muta ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

"Suntem foarte aproape de un război în Fâșia Gaza. Aproape zilnic există tensiuni în regiune, iar aceastea pot escalada foarte repede. Este o situație foarte periculoasă. Consider că nu există suficient efort depus din partea Consiliului de Securitate în acest sens", a adăugat Skoog.

Citește și: Cel puțin patru persoane sunt considerate dispărute în urma incendiilor de vegetație din California

Suedia se numără printre țările care nu au aprobat decizia anunțată de Statele Unite privind recunoașterea oraşului Ierusalim drept capitala Israelului.

Israelul consideră oraşul Ierusalim drept capitala sa, însă Autoritatea Palestiniană vrea ca Ierusalimul de Est să devină capitala viitorului stat palestinian.

Skoog a reamintit de asemenea că, la 19 iulie, Parlamentul israelian a aprobat o lege prin care Israelul este considerat "statul-națiune al evreilor" și care nu promovează rolul palestinienilor în viața politică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.