Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU, raport dezastruos: Comerțul global va scădea cu 7% până la 9% în 2020

www.bizibiz.ro
Comert cu ridiacata

Comerțul global va scădea cu 7% până la 9% în 2020 față de anul precedent, în ciuda unei reveniri fragile conduse de China în al treilea trimestru, a anunțat miercuri un raport al Națiunilor Unite, citat de Reuters.

Nici o regiune nu a fost scutită de scăderea estimată la 19% în comerțul mondial din al doilea trimestru, în condițiile în care pandemia COVID-19 a perturbat economiile, spune U.N. Conference on Trade and Development (UNCTAD), potrivit mediafax.ro.

Citește și: Raed Arafat vine cu cifre ÎNFIORĂTOARE și face un anunț de ULTIMĂ ORĂ: 'La un moment dat, toate spitalele vor primi pacienți COVID'

Comerțul global și-a revenit oarecum în al treilea trimestru, când a fost estimat cu aproximativ 4,5% mai scăzut decât în ​​aceeași perioadă de acum un an, a declarat agenția în cea ma i recentăactualizare.

"Comerțul cu echipamente de birou la domiciliu și consumabile medicale a crescut în trimestrul III, dar s-au redus în continuare sectoarele auto și energetic", a spus UNCTAD. Creșterea în sectorul textil a fost, de asemenea, puternică.

Citește și: ANALIZĂ MĂSURI NOI propuse de Guvern pentru românii cu restanțe la plata datoriilor, din cauza pandemiei

Exporturile Chinei au revenit puternic în al treilea trimestru, după ce au scăzut în primele luni ale pandemiei, înregistrând o rată de creștere de aproape 10%, a spus UNCTAD. „În general, nivelul exporturilor chineze pentru primele nouă luni ale anului 2020 a fost comparabil cu cel din 2019”, a spus organizația.

Cererea chineză pentru produse importate și-a revenit după o scădere în T2 2020, spre deosebire de alte economii majore, a spus acesta.

La începutul acestei luni, Organizația Mondială a Comerțului (OMC) și-a actualizat prognoza pentru comerțul cu mărfuri și a prezis o scădere de 9,2% pentru 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.