Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU se arată îngrijorată de numărul 'alarmant' de persoane dispărute în Mexic

pro-tran.com
mexic

Comisia ONU care se ocupă de persoanele dispărute s-a declarat îngrijorată din cauza numărul „alarmant” de astfel de cazuri din Mexic, potrivit Reuters.

Comisia se declară îngrijorată și vorbește despre investigații inadecvate. Reprezentanții ONU au cerut autorităților mexicane să asigure transparența privind bazele de date cu persoane dispărute, potrivit mediafax.

În prezent, în Mexic, 111.896 de persoane sunt înregistrate ca dispărute în baza de date a ministerului de Interne. Statistica nu include multe alte persoane care au dispărut și ulterior au fost găsite moarte.

Cele mai multe persoane au dispărut în ultimii 17 ani. În 2006, când autoritățile au declarat „Războiul împotriva drogurilor”, a început un val de violență fără precedent.

La sfârșitul lunii iulie, președintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a anunțat o revizuire a bazei de date guvernamentale, sugerând că numărul real de dispăruți este mai mic.

Comentariile președintelui au stârnit alarma. Experții și chiar unii oficiali guvernamentali au spus că numerele sunt probabil mult mai mari, deoarece familiile nu raportează adesea disparițiile de teama represaliilor sau pentru că se îndoiesc de capacitatea autoritățile de a face dreptate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.