Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU se reunește de URGENȚĂ pentru a discuta tirul iranian de RACHETĂ balistică

www.europafm.ro
ONU

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgenţă marţi pentru a discuta tirul iranian de rachetă cu rază medie, au declarat diplomaţi citaţi de AFP.

Statele Unite au cerut consultări de urgenţă după ce ambasadorul Israelului la ONU a chemat Consiliul de Securitate să acţioneze.

"Iranul a tras din nou o rachetă balistică", a denunţat premierul israelian, Benjamin Netanyahu, pe contul său de Facebook, înainte ca şi Washingtonul să evoce luni acest test.

"Este o violare flagrantă a unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU. În cadrul întâlnirii cu preşedintele Trump la Washington (pe 15 februarie - n.red), voi evoca reînnoirea sancţiunilor la adresa Iranului", a adăugat el.

Citește și: Trump s-a ÎNFURIAT: L-A DEMIS pe procurorul general pentru NESUPUNERE

Prim-ministrul israelian face referire la rezoluţia 2231 a Naţiunilor Unite care "cheamă Iranul să nu întreprindă activităţi legate de rachete balistice concepute pentru a fi capabile să lanseze arme nucleare", aminteşte AFP.

Casa Albă a afirmat luni că este "la curent" cu lansarea unei rachete balistice de către Iran, fără a da alte detalii sau a se pronunţa asupra unui eventual răspuns, transmite AFP.

"Suntem la curent cu faptul că Iranul a tras această rachetă. Examinăm natura exactă (a acestui tir)", a declarat Sean Spicer, purtător de cuvânt prezidenţial, întrebat despre informaţii difuzate de canalul Fox News.

Totodată, un oficial american care a dorit să-şi păstreze anonimatul, a precizat luni pentru Reuters că Iranul a efectuat duminică un test de lansare a unei rachete balistice cu rază medie care a explodat după 630 de mile, anunță Agerpres.

Oficialul a spus că lansarea a avut loc de la o bază de lângă Semnan.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.