Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU spulberă bucuria planetară: Pandemia nu s-a încheiat, avertizează organizația

carantina

Pandemia de COVID-19 nu s-a încheiat, iar distribuţia de vaccinuri împotriva noului coronavirus la nivel mondial rămâne "scandalos de inechitabilă", a afirmat miercuri secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, într-un comunicat de presă ce a marcat împlinirea a doi ani de la declanşarea acestei crize sanitare globale, informează AFP.

Citește și: Finalul pandemiei, noua halucinație mondială pentru naivi/ Opinie

 

"Bilanţul cel mai tragic al pandemiei a afectat sănătatea şi viaţa a milioane de persoane, cu peste 446 de milioane de cazuri de COVID-19 în lumea întreagă, peste 6 milioane de decese confirmate şi nenumărate alte persoane spitalizate şi afectate de o deteriorare a sănătăţii mintale", a declarat secretarul general al ONU. "Graţie unor măsuri de sănătate publică fără precedent şi dezvoltării şi utilizării extraordinar de rapide a unor vaccinuri, numeroase regiuni ale lumii reuşesc să controleze pandemia. Dar ar fi o eroare gravă să credem că ea s-a încheiat", a avertizat Antonio Guterres.

"Distribuţia de vaccinuri rămâne scandalos de inegală" şi "omenirea nu poate să îşi permită o recrudescenţă pandemică la doi ani după apariţia COVID-19", a adăugat el. "Companiile farmaceutice produc 1,5 miliarde de doze de vaccinuri pe lună, însă aproape 3 miliarde de persoane aşteaptă încă să primească primul vaccin", a deplâns secretarul general al ONU, care evocă "un eşec dur" al "deciziilor politice şi bugetare care acordă prioritate sănătăţii locuitorilor din ţările bogate în raport cu sănătatea locuitorilor din ţările sărace".

O astfel de abordare reprezintă "o reţetă pentru mai multe variante virale, mai multe lockdown-uri şi mai multă tristeţe şi sacrificiu în fiecare ţară", a avertizat Antonio Guterres, care a lansat totodată un apel pentru a încheia "odată pentru totdeauna" acest "capitol trist din istoria umanităţii".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.