Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU spune că Boko Haram a făcut mai puţin victime printre civili în 2017

boko haram

Gruparea islamistă nigeriană Boko Haram a ucis, răpit sau rănit 141 de civili în 2017, aproape jumătate din numărul cazurilor înregistrate în 2015 şi în 2016 în sud-estul Nigerului, în apropiere de Nigeria, conform unui raport al ONU făcut public la Niamey. Între 2015 şi 2017, ONU a contabilizat 582 de victime civile în 244 de atacuri atribuite grupării Boko Haram în regiunea Diffa (sud-estul Nigerului), conform unor cifre şi infografice ale Biroului de Coordonare a Afacerilor Umanitare (OCHA) transmise agenţiei France Presse, conform Agerpres.

În total 141 de civili au fost "răniţi, ucişi şi răpiţi" în 2017, comparativ cu 227 în 2016 şi 214 în 2015, menţionează OCHA, fără alte precizări. OCHA nu furnizează bilanţul militarilor din Niger care plătesc un tribut greu, cu zeci de morţi în rândurile lor.

Cele mai sângeroase atacuri au fost înregistrate în oraşele de la graniţa cu Nigeria şi în localităţi riverane ale lacului Ciad, înconjurat de Niger, Ciad şi Nigeria. Boko Haram, care nu are nicio bază în Niger, a comis primele sale atacuri în această ţară la 6 februarie 2015. Autorităţile continuă să îi îndemne pe combatanţii din Niger ai Boko Haram să se predea.

Săptămâna trecută, autorităţile din regiunea Diffa au amânat termenul limită până la care aceşti combatanţi puteau să-şi depună armele, fixat iniţial la 31 decembrie 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.