Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU suplimentează cu 900 de militari misiunea de pace din Republica Centrafricană

Time
Antonio Guterres

Consiliul de Securitate al ONU a votat miercuri în unanimitate o prelungire cu un an a misiunii sale de pace în Republica Centrafricană, ce va fi consolidată cu 900 de militari şi va trebui să fie mai mobilă şi mai reactivă, relatează AFP. În baza rezoluţiei adoptate, elaborată de Franţa, forţa este autorizată să desfăşoare pe teren până la 11.650 de persoane, între care 2.080 de poliţişti şi 480 de observatori militari.

Această suplimentare a Misiunii de pace a ONU (Minusca) a fost cerută de secretarul general al ONU Antonio Guterres, care a avertizat împotriva unui risc de epurare etnică în ţară. Rezoluţia ar trebui să permită ONU să oprească 'spirala violenţelor şi să recreeze o dinamică pozitivă în Republica Centrafricană', a afirmat ambasadorul francez la ONU, François Delattre, conform Agerpres.

Washingtonul, care încearcă să diminueze costurile operaţiunilor de pace ale ONU, a indicat recent că nu se opune 'din principiu unei creşteri modeste a numărului de trupe pentru Minusca în condiţiile în care militarii suplimentari acordă un sprijin real' misiunii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.