Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OPEC+ a declarat că nu este necesară o reducere suplimentară a producției de petrol în Rusia

Arab News
petrol rusia

Viceprimul rus Alexander Novak a declarat joi că grupul OPEC+, al celor mai mari producători de petrol, nu consideră că este nevoie de reduceri suplimentare de producţie, în ciuda cererii sub aşteptări din China, dar că organizaţia poate oricând ajusta politica dacă este necesar, transmite Reuters, citat de news.ro.

El a spus că Rusia şi-a atins producţia vizată în această lună, după ce a anunţat reduceri de 500.000 de barili pe zi (bpd), sau 5% din producţia sa de petrol, până la sfârşitul anului.

Rusia face parte din grupul OPEC+ care a anunţat o reducere combinată a producţiei de petrol de aproximativ 1,16 milioane bpd, la începutul acestei luni, o decizie surpriză pe care Statele Unite au descris-o ca fiind neînţeleaptă.

Novak a spus că producţia rusă de condensat de petrol şi gaze este de aşteptat să scadă la aproximativ 515 milioane de tone (10,3 milioane bpd) în acest an, de la 535 milioane de tone în 2022.

Întrebat dacă grupul trebuie să-şi reducă în continuare producţia din cauza scăderii preţului petrolului, Novak a spus: ”Ei bine, nu, desigur că nu pentru că am luat o decizie (de reducere) abia acum o lună şi va intra în vigoare din mai, pentru acele ţări care s-au aderat”.

Piaţa echilibrată

El a arătat că redresarea cererii de petrol din China în urma pandemiei de Covid-19 a fost ”probabil mai mică” decât se aşteptau analiştii şi experţii şi a considerat că piaţa este piaţa echilibrată.

Novak a spus că OPEC+ nu se aştepta la lipsuri de petrol pe piaţa globală după reducerile de producţie, chiar dacă Agenţia Internaţională pentru Energie (IEA) a spus că riscă să exacerbeze deficitul de aprovizionare aşteptat în a doua jumătate a anului.

Separat, secretarul general al Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol, Haitham Al Ghais, a declarat joi că AIE ar trebui să fie ”foarte atentă la subminarea în continuare” a investiţiilor în industria petrolului, despre care ţările producătoare spun că sunt vitale pentru creşterea economică şi depind de preţurile robuste ale petrolului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.