Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opera din Sydney deschide 'sezonul digital', în contextul pandemiei de coronavirus

sydney.com
Sydney

Opera din Sydney a anunţat trecerea în mediul digital în perioada pandemiei de coronavirus în care va prezenta spectacole online şi ar putea difuza reprezentanţii în direct, prin live-streaming, informează marţi DPA.

Spectacole integrale, discuţii, imagini de arhivă nepublicate anterior şi conţinut din spatele scenei vor fi disponibile pe site-ul operei începând de miercuri, a anunţat instituţia, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: OMS vine cu vești bune: 'Epidemia ar trebui să se stabilizeze în curând în Italia'

În cadrul sezonului digital, va fi prezentat zilnic, de miercuri până duminică, conţinut nou, la cerere. Acesta poate fi vizionat de oricine, de oriunde, pe orice tip de dispozitiv, inclusiv pe computer sau telefon.

"Explorăm posibilitatea oportunităţilor live-streaming pe perioada sezonului digital", a precizat pentru DPA un purtător de cuvânt al Operei din Sydney.

Începând cu data de 17 martie, Opera din Sydney şi-a suspendat activitatea cu publicul ca urmare a măsurilor luate la nivel naţional pentru stoparea răspândirii COVID-19.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 30: 'Situaţia de la Spitalul Universitar este un secret de stat'

Louise Herron, directorul executiv al Operei din Sydney, a declarat că, în timp ce uşile instituţiei sunt închise, cele mai bune spectacole se vor regăsi online. "Sper că acest nou program digital de la Operă, un simbol naţional al creativităţii, va conecta, inspira şi oferi confort oamenilor din toată lumea în această perioadă dificilă", a adăugat ea.

Primul spectacol, difuzat miercuri, va fi înregistrarea spectacolului din 2019 susţinut de artista australiană Missy Higgins, iar sâmbătă, în cadrul programului digital, va fi prezentată Simfonia a IX-a de Beethoven, în interpretarea Orchestrei Simfonice din Sydney, concert susţinut în 2018.

La începutul acestei luni, Opera din Sydney a fost nevoită să îşi suspende temporar activitatea şi să efectueze o operaţiune de dezinfecţie după ce producătoarea hollywoodiană Rita Wilson, care a susţinut un recital, şi soţul ei, Tom Hanks, au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.