Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operațiune a poliției din Rio de Janeiro - Cel puțin opt persoane au fost ucise

Youtube.com
Captură video Rio de Janeiro

Cel puțin opt persoane suspectate că ar fi făcut parte dintr-o reţea de trafic de droguri au fost ucise luni în timpul unei operațiuni a poliției din Rio de Janeiro în complexul Maré, un ansamblu uriaş de favele, a informat poliția civilă din Brazilia, potrivit site-ului agenţiei EFE.

Potrivit unei declarații a poliției în timpul operațiunii pentru a-l captura pe Thomaz Jhayson Vieira Gomes, cunoscut sub numele de „3N“, șef al comerțului local de droguri, a existat o rezistență și s-a declanşat un schimb de focuri în care „opt suspecți care făceau parte dintr-o reţea de trafic de droguri" din zonă au murit.

În timpul operaţiunii au fost arestate, de asemenea, trei persoane, inclusiv gărzi de corp și soţia şefului reţelei, iar autoritățile au confiscat șapte puști, trei pistoale, reviste, 14 grenade, 35.000 $ (8842 reali) în numerar și o anume cantitate de droguri, a transmis poliția.

Vieira Gomes este identificat ca fiind responsabilul pentru războiul fracțiunilor în favela Salgueiro, în municipiul Sao Goncalo, în regiunea metropolitană a oraşului Rio de Janeiro și, care potrivit serviciilor de informaţii ale poliței, ar fi avut loc un atac în zilele următoare comandat de traficantul de droguri.

Statul Rio de Janeiro se confruntă cu un val de violență de la sfârșitul Jocurilor Olimpice din 2016 și l-a determinat pe fostul președinte Michel Temer să ceară intervenţia armatei în domeniul securității publice, măsură care a fost pusă în aplicare între februarie și decembrie 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.