Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operație extrem de RARĂ și dificilă în Israel: Două fetițe siameze unite în zona cefei au fost separate cu succes

bestinau.net
siameze

Două fetiţe în vârstă de un an din Israel, care erau siameze şi s-au născut unite în zona cefei, pot în sfârşit să se privească una pe cealaltă datorită unei rare intervenţii chirurgicale de separare, informează Reuters.

Operaţia, care a durat peste douăsprezece ore şi a fost efectuată la Centrul Medical Soroka, a necesitat mai multe luni de pregătire şi a implicat zeci de experţi din Israel şi din străinătate, a precizat spitalul israelian duminică, potrivit agerpres.ro.

''Aceasta a fost o intervenţie chirurgicală rară şi complexă, care a fost efectuată de doar 20 de ori în toată lumea şi acum, pentru prima dată, în Israel'', a declarat Mickey Gideon, neurochirurg pediatric la Centrul Medical Soroka.

Fotografiile publicate de media israeliene prezintă siamezele - ale căror nume nu au fost făcute publice - stând într-un pătuţ cu feţele îndreptate una spre cealaltă şi cu capetele bandajate.

Comunicatul publicat de Centrul Medical Soroka precizează că intervenţia chirurgicală a necesitat proceduri de reconstrucţie craniană şi grefe de scalp în cazul ambelor fetiţe.

''Ele se recuperează frumos. Respiră şi mănâncă singure'', a declarat Eldad Silberstein, directorul departamentului de chirurgie plastică din Centrul Medical Soroka, pentru postul de ştiri israelian Channel 12.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.