Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operaţiune antimafia de amploare în Hong Kong: 83.000 de agenţi implicaţi și 6.400 de arestări

Operation World
Hong Kong

Operaţiune antimafia de amploare în Hong Kong: 83.000 de agenţi implicaţi și 6.400 de arestări

Poliţia din Hong Kong a arestat 6.400 de persoane în cadrul unei operaţiuni de amploare care a dus, de asemenea, la confiscarea de numerar, droguri şi bunuri ilicite în valoare totală estimată de 410 milioane de dolari locali (aproximativ 50 de milioane de euro), transmite EFE, conform Agerpres.

Operaţiunea de combatere a criminalităţii organizate, denumită "Thunderbolt 2023", s-a desfăşurat în perioada 12 iunie - 21 septembrie anul acesta şi a avut ca obiectiv combaterea activităţilor ilegale ale triadelor şi grupurilor infracţionale organizate, anihilarea criminalităţii transfrontaliere şi întreruperea fluxurilor de venituri ale acestor infractori, potrivit presei din Hong Kong.

Forţele de poliţie locale, în colaborare cu cele din Canton şi Macao, au alocat resurse semnificative pentru această intervenţie dirijată de serviciile de informaţii, care a implicat, de asemenea, departamentele de imigraţie, vamă şi accize, pompieri, igienă alimentară şi de mediu.

În total, au fost mobilizaţi aproximativ 83.000 de agenţi care au efectuat percheziţii în aproximativ 3.100 de locaţii, unde au desfiinţat numeroase unităţi ilegale, cum ar fi săli de jocuri de noroc, baruri fără autorizaţie şi cămătari.

Din persoanele arestate, printre care cel puţin un minor, 4.115 sunt bărbaţi şi 2.285 femei, cu vârste cuprinse între 10 şi 85 de ani.

Cel mai tânăr dintre cei reţinuţi este un băiat în vârstă de 10 ani - aflat acum într-un centru pentru minori - care este anchetat pentru implicarea sa în furtul a 3,7 milioane de dolari locali (aproximativ 447.000 de euro) dintr-un magazin de ceasuri de lux, în septembrie.

Printre capetele de acuzare pe care autorităţile le impută celor arestaţi se numără agresiune, spălare de bani, şantaj, posesie de arme, administrarea unor săli de jocuri de noroc ilegale, trafic de persoane în scopul prostituţiei şi trafic de droguri.

Totodată, în cadrul operaţiunii au fost confiscate arme, bani proveniţi din activităţi infracţionale şi droguri considerate periculoase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.