Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operaţiune de amploare a autorităţilor româno-franceze: 15 oameni ÎNCĂTUŞAŢI

www.ziuanews.ro
mascati

Un număr de 15 români suspectaţi că ar fi participat la numeroase furturi din transporturi de marfă în Franţa au fost arestaţi miercuri în România în cadrul a două cereri de asistenţă reciprocă penală internaţională, a anunţat joi seara jandarmeria franceză, preluată de AFP.

Această operaţiune judiciară de mare amploare, realizată cu ajutorul anchetatorilor francezi, survine arestării în flagrant delict în Franţa, în noaptea de 3 spre 4 aprilie, a altor şase cetăţeni români aparţinând aceleiaşi organizaţii criminale, a precizat jandarmeria, într-un comunicat, conform Agerpres.

Citește și: Ce poate face Samsung Galaxy S8, cu asistent virtual

Persoanele reţinute sunt suspectate că ar fi comis "circa 15 furturi din transporturi de produse cosmetice pe întreg teritoriul naţional", cu un prejudiciu estimat la "peste 4 milioane de euro". Conform jandarmeriei franceze, suspecţii erau organizaţi în comandouri, utilizând inclusiv sisteme de geolocalizare pentru a supraveghea ţintele identificate în vecinătatea platformelor logistice specializate în transportul de cosmetice. După ce era furată, marfa părăsea Franţa la bordul unor vehicule utilitare. "Deosebit de bine organizată", această structură criminală se baza pe "o multitudine de hoţi, specialişti în logistică şi contractori, toţi de naţionalitate română", potrivit sursei citate.

Citeşte şi: PLÂNGERE PENALĂ pe numele Gabrielei Firea: Un președinte de partid merge la procurori

În cadrul operaţiunii de miercuri, aproape 200 de poliţişti români, asistaţi de anchetatori din Limoges şi Toulouse (sud-vest), au procedat la reţinerea a 15 persoane din şase regiuni ale României. La finalul audierilor, "13 persoane au fost plasate în arest în aşteptarea extrădării în vederea executării a 13 mandate europene de arestare". Acestea sunt suspectate de "furturi în grup organizat, constituire de grup infracţional şi tăinuire". "Ceilalţi şase infractori români arestaţi în Franţa vor fi prezentaţi în faţa judecătorului principal în următoarele zile", a mai precizat jandarmeria franceză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.