Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operațiune de amploare în Sectorul 5. Administrația locală vrea ca sectorul să devină campionul plantărilor din București (Foto)

Facebook
Rares Hopinca

Mobilizare totală în Sectorul 5 al Capitalei. Administrația sectorului și-a pus în gând să devină în acest an campioana plantărilor din București. Operațiunea a coincis cu intrarea în administrarea Primăriei Sectorului 5 a Parcului Eroilor supranumit de azi după plantarea a 100 de tei și ”Parcul teilor”.

”Înverzim Sectorul 5! Cu mic, cu mare, angajați și voluntari, plantăm din centru până în inima cartierelor!

De azi, Parcul Eroilor poate fi numit și ”Parcul Teilor”! Împreună cu peste 100 de voluntari, am plantat 100 de tei de dimensiuni mari – între 4 și 5 metri, care vor încânta în scurt timp locuitorii din zonă, dar și trecătorii.

Am preluat parcul în administrare, de numai 3 săptămâni, de la Metrorex, în urma lucrărilor la magistrala de metrou. Am început cu teii și vom continua să amenajăm frumos această oază de verdeață din centrul Bucureștiului.

Dar nu plantăm doar în centru! Am început din Ferentari, de la Vadul Nou și din Rahova, din Dumbrava Nouă. Zone sufocate de beton și neglijate ani de zile, ies la lumină și se colorează cu verdeață.

Ani de zile, în Sectorul 5 nu s-a plantat niciun pom. S-a început timid în 2020-2021, dar în 2023 ne propunem să devenim campionii plantărilor în București și să ajungem din urmă sectoarele 3 și 4.

Mulți cetățeni și colegi ne întreabă de unde găsim atât de mulți pomi, pentru că plantăm în fiecare zi! Răspunsul este simplu: ca un bun gospodar, Sectorul 5 și-a făcut iarna car și face vara sanie. Ne-am pregătit pentru campania de plantări din toamnă, iar acum putem inunda sectorul cu tei, platani, stejari și mesteceni.

Le mulțumesc colegilor din Primăria Sector 5, care au participat în număr mare la acțiunea de plantare de astăzi. De asemenea, le mulțumesc prietenilor mei, Laurențiu Alexandru Păștinaru, președintele Agentia Nationala pentru Protectia Mediului - ANPM și Florin Banica, Comisar General Adjunct la Garda de Mediu, care s-au alăturat acțiunii noastre.

Nu în ultimul rând, apreciez implicarea colegilor mei din PSD Sector 5, care au ales ca de #VinereaVerde să dedice timp comunității din care fac parte.

Și pentru că acțiunea de astăzi a fost atât de bine primită de cetățenii Sectorului 5, vă invit în fiecare zi de vineri – atât timp cât vegetația permite și vom putea planta – să fiți voluntari, alături de noi, pentru înverzirea Sectorului 5.

PS: Campioana zilei de astăzi a fost frumoasa Anisia, grădinar experimentat, care a plantat doi tei frumoși și care a promis că mai vine la acțiunile noastre și atunci când vom planta flori.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.